Κατηγορούμενος ο γιατρός που ξέχασε κεφάλι εμβρύου σε μήτρα μετά από άμβλωση

Must Read

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου κάθισε σήμερα ένας 67χρονος νοσοκομειακός γιατρός, ο οποίος κατηγορείται ότι κατά τη διάρκεια άμβλωσης άφησε στη μήτρα μίας 43χρονης (σήμερα) γυναίκας το κεφάλι του εμβρύου. Τα γεγονότα έλαβαν χώρα το καλοκαίρι του 2009 και είχαν ως αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή της γυναίκας, η οποία τότε ήταν 33 ετών.

Συγκεκριμένα, υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης της μήτρας και κινδύνεψε από σηψαιμία, όπως αναφέρει η ίδια στη μήνυσή της. Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό, καθώς τον Μάιο του 2017 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία τον γιατρό και του επέβαλε ποινή κάθειρξης έξι ετών.
Η περιπέτεια με την υγεία της γυναίκας άρχισε τον Φεβρουάριο του 2009 όταν έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί της. Τον Μάιο η γυναίκα έκανε εξετάσεις και της είπαν ότι έπρεπε να διακόψει την κύηση. Τότε η 43χρονη απευθύνθηκε στον 67χρονο γυναικολόγο, ως πιο έμπειρο, για μια δεύτερη εκτίμηση, όπως αναφέρει «Η Ροδιακή».

Ο τελευταίος την παρέπεμψε σε νοσοκομείο των Αθηνών, όπου τη συμβούλευσαν να συνεχιστεί η κύηση και να τους επισκεφθεί για επανέλεγχο τον Ιούλιο του 2009. Ωστόσο η 43χρονη επισκέφθηκε τον 67χρονο μαιευτήρα στα τέλη Ιουνίου και εκείνος την προέτρεψε να πάει ξανά στην Αθήνα, όπως και έκανε. Στη δεύτερη επίσκεψη οι γιατροί τής είπαν ότι έπρεπε να διακοπεί η εγκυμοσύνη της. Η 43χρονη ζήτησε να κάνει έκτρωση στην Αθήνα, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό, και έτσι επέστρεψε στο νησί, όπου ο 67χρονος την έβαλε στο χειρουργείο. Μετά την επέμβαση η πορεία της υγείας της χειροτέρευε, με συνέπεια να μεταφερθεί ξανά στην Αθήνα, όπου υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση παρουσία εξειδικευμένων ιατρών, οι οποίοι αφαίρεσαν το κεφάλι του εμβρύου…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This