Τετάρτη 16/6/2021

Νέες καταθέσεις στην υπόθεση του λοχαγού serial killer Νίκου Μεταξά

Μνήμες από την αρρωστημένη δράση του 35χρονου serial killer λοχαγού Νίκου Μεταξά, ο οποίος καταδικάστηκε σε επτά φορές ισόβια για ισάριθμες ανθρωποκτονίες, αναμένεται να ξυπνήσουν μετά την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας να ζητήσει τη λήψη επιπρόσθετων καταθέσεων, προκειμένου να ενσωματωθούν -πιθανότατα και μέσα στην ερχόμενη βδομάδα- στον φάκελο που αφορά σε τυχόν ευθύνες αστυνομικών οι οποίοι δεν διερεύνησαν ως όφειλαν τις καταγγελίες για εξαφανίσεις γυναικών!

Σύμφωνα με το σάιτ philenews.com, το πόρισμα με τις εισηγήσεις των τεσσάρων ποινικών ανακριτών έχει παραδοθεί ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο στον πρόεδρο της Αρχής, πρώην δικαστικό, Ανδρέα Πασχαλίδη, ο οποίος το μελέτησε και το παρέδωσε μαζί με τις δικές του εισηγήσεις στα μέλη της. Εκείνα, με τη σειρά τους, συμφώνησαν με τις υποβληθείσες εισηγήσεις, ωστόσο αποφασίστηκε να ληφθούν από τους ποινικούς ανακριτές επιπλέον καταθέσεις που κρίνονται αναγκαίες, προτού το τελικό πόρισμα διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα.

Δείτε επίσης: Το δημόσιο απαιτεί 50.000 ευρώ από νοσηλεύτρια με πλαστό πτυχίο

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τις αρχικές εισηγήσεις του πορίσματος φαίνεται να αφαιρούνται δύο με τρία πρόσωπα, τα οποία υπηρετούν στο Αρχηγείο Αστυνομίας και αντιμετώπιζαν το ενδεχόμενο να τους επιβληθεί ποινική δίωξη. Πλέον, τα συγκεκριμένα στελέχη αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωπα με ενδεχόμενες πειθαρχικές ευθύνες και μόνο.

Στο ογκώδες πόρισμα των 450 σελίδων, γίνεται εισήγηση για την άσκηση ποινικής ή πειθαρχικής δίωξης σε βάρος 23 αστυνομικών, μεταξύ των οποίων ένστολοι που υπηρετούν στην πρώτη γραμμή και εξέτασαν τις καταγγελίες, υπεύθυνοι τμημάτων ή βοηθοί, μέχρι υψηλόβαθμα στελέχη που χειρίστηκαν τους φακέλους και όφειλαν λόγω αξιώματος να παρέμβουν, ώστε να γίνει πιο ενδελεχής και σωστή έρευνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ