19-9-2020

Σε αποχή την Τρίτη 18/2 οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης για το δικαστικό ένσημο

Διαφωνούν κάθετα με την επαναφορά του δικαστικού ενσήμου, στις αναγνωριστικές αγωγές που κατατίθενται ενώπιον των Πολυμελών Πρωτοδικείων και προχωρούν σε αποχή, οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση πάρθηκε και δεν ανακαλείται για αποχή από τα καθήκοντά τους την ερχόμενη Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την παραπάνω απόφαση.

Την 24ωρη αποχή αποφάσισε επισήμως το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), στη διάρκεια συνεδρίασής του και μάλιστα την ανακοίνωσαν προς όλους.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΔΣΘ Στάθης Κουτσοχήνας, η επιβολή δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές αρμοδιότητας των Πολυμελών Πρωτοδικείων αποτελεί «σημαντική οικονομική επιβάρυνση που δυσκολεύει την πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη».

Βάζουν στον κόσμο να πληρώσει επιπλέον χρήματα και, όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό θα φρενάρει πολλούς, όπως σωστά επισημαίνουν οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης: Στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία των δύο αλλοδαπών που λήστευαν και βίαζαν ιερόδουλες

Την ίδια μέρα, ο ΔΣΘ διοργανώνει, από κοινού με την Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, εκδήλωση – διαμαρτυρία για το συγκεκριμένο θέμα. Θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ