Σε αποχή την Τρίτη 18/2 οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης για το δικαστικό ένσημο

Must Read

Διαφωνούν κάθετα με την επαναφορά του δικαστικού ενσήμου, στις αναγνωριστικές αγωγές που κατατίθενται ενώπιον των Πολυμελών Πρωτοδικείων και προχωρούν σε αποχή, οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση πάρθηκε και δεν ανακαλείται για αποχή από τα καθήκοντά τους την ερχόμενη Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την παραπάνω απόφαση.

Την 24ωρη αποχή αποφάσισε επισήμως το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), στη διάρκεια συνεδρίασής του και μάλιστα την ανακοίνωσαν προς όλους.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΔΣΘ Στάθης Κουτσοχήνας, η επιβολή δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές αρμοδιότητας των Πολυμελών Πρωτοδικείων αποτελεί «σημαντική οικονομική επιβάρυνση που δυσκολεύει την πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη».

Βάζουν στον κόσμο να πληρώσει επιπλέον χρήματα και, όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό θα φρενάρει πολλούς, όπως σωστά επισημαίνουν οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης: Στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία των δύο αλλοδαπών που λήστευαν και βίαζαν ιερόδουλες

Την ίδια μέρα, ο ΔΣΘ διοργανώνει, από κοινού με την Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, εκδήλωση – διαμαρτυρία για το συγκεκριμένο θέμα. Θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This