Πέμπτη 17/6/2021

Παράταση στη δίκη για την πλαστή διαθήκη της πάμπλουτης Μοντ Χατζηλαζάρου

Νέα παράταση έδωσε στο δικαστικό θρίλερ με την αμύθητη περιουσία της Ελληνοεβραίας Μοντ Χατζηλαζάρου το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στο εδώλιο του οποίου θα καθίσει τον προσεχή Μάρτιο η γυναίκα που φέρεται ότι πλαστογράφησε τη διαθήκη της ώστε να εμφανίζεται ως η «αγαπημένη της ανιψιά» και μοναδική κληρονόμος της!

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την πολύκροτη υπόθεση με κατηγορούμενη την Κυριακή Κάλφα, που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε δις ισόβια, επρόκειτο να ξεκινήσει χθες, ωστόσο αναβλήθηκε για τις 24 Μαρτίου.

Δείτε επίσης: Στο «σκαμνί» 18χρονος Ροδίτης για τον βιασμό συνομήλικής του Νορβηγίδας που ήταν παρθένα

Η «πολυαγαπημένη ανιψιά», όπως η ίδια υποστηρίζει, της ζάπλουτης Ελληνοεβραίας αποφυλακίστηκε πρόσφατα με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, που έκρινε ότι έπρεπε να βγει από τη φυλακή με βάση τις διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η κατηγορούμενη βρίσκεται ήδη οκτώ χρόνια σε καθεστώς εγκλεισμού.

Πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχη για τα αδικήματα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως στρεφόμενης κατά του ελληνικού Δημοσίου και της απάτης κατά συρροή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατά του ελληνικού Δημοσίου, με το δικαστήριο να αποφαίνεται πως η διαθήκη που αναγνώριζε την κατηγορουμένη ως μοναδική κληρονόμο της Μοντ Χατζηλαζάρου ήταν πλαστή.

Ένοχη και η δικηγόρος

Ένοχη είχε κριθεί και η δικηγόρος που φέρεται ότι είχε τότε τη νομική εκπροσώπησή της στη διαδικασία της σύνταξης της διαθήκης, η οποία όμως απεβίωσε στη φυλακή.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται λίγα χρόνια μετά τον θάνατο της άκληρης Μοντ Χατζηλαζάρου, η οποία άφησε πίσω της μια αμύθητη περιουσία που περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, 21 ακίνητα στην Αθήνα, διαμερίσματα και βίλες στα βόρεια και τα νότια προάστια αλλά και στο Παρίσι, καταθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ράβδους χρυσού και πίνακες πασίγνωστων ζωγράφων που στοίχιζαν μία περιουσία.

ΚΑΛΦΑ

Το 2002, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Εθνικών Κληροδοτημάτων, ο Δήμος Βόλου εξέδωσε πιστοποιητικό, σύμφωνα με το οποίο η ηλικιωμένη δεν είχε συγγενείς. Δύο χρόνια αργότερα, ωστόσο, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε άλλη απόφαση και αναγνώριζε ως μοναδική κληρονόμο την Κυριακή Κάλφα, την οποία η εκλιπούσα Μοντ Χατζηλαζάρου φέρεται να ονόμαζε σε διαθήκη της.

Η επίμαχη διαθήκη, που ήρθε από τη… Γαλλία, προσβλήθηκε από τον εισαγγελέα, με αποτέλεσμα η επίδοξη κληρονόμος να βρεθεί κατηγορούμενη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φτωχός συγγενής