Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Καταδίκη-χάδι για τον εργοδότη που ανάγκαζε εργαζομένους να του επιστρέφουν τα «δώρα»

Την «έφαγε» (όχι όσο θα του άξιζε) την καμπάνα από το δικαστήριο ο εργοδότης από τη Μεσσηνία που ανάγκαζε εργαζομένους να του επιστρέφουν τα δώρα που κατέθετε στους λογαριασμούς τους για να μην έχει προβλήματα με τον νόμο. Η απάνθρωπη πρακτική του αποκαλύφθηκε όταν για μια από τις εργαζόμενες έφτασε ο κόμπος στο χτένι και τον κατήγγειλε.

Δείτε επίσης: «Ελεύθερος» ο φανοποιός που σκότωσε διαρρήκτη μέσα στο μαγαζί του στην Πάτρα

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης, όπου αποδείχθηκε ότι ο εξυπνάκιας εργοδότης ανάγκαζε την υπάλληλο να του επιστρέφει σε μετρητά τα χρήματα που κατέθετε στον λογαριασμό της ως δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, ακόμα και το επίδομα αδείας! Σε πρώτο βαθμό ο εργοδότης κρίθηκε ένοχος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών.

Τα ζητούσε πίσω

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, η εργαζόμενη απασχολούνταν στη συγκεκριμένη επιχείρηση για πάνω από μία πενταετία και, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, τα τελευταία χρόνια τής κατέβαλε στον τραπεζικό λογαριασμό μισθοδοσίας τα δώρα και τα επιδόματα, όμως μετά τα ζητούσε πίσω και αυτή του τα επέστρεφε σε μετρητά έως και το 2017, όπου αγανάκτησε και κατέθεσε μήνυση εις βάρος του.

Μάλιστα, από τις κινήσεις του λογαριασμού της υπαλλήλου φαινόταν ότι έκανε αναλήψεις μετά την καταβολή του δώρου του ίδιου ποσού για να το επιστρέψει στον εργοδότη, τα καμώματα του οποίου θα ζήλευε και ο… Σκρουτζ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ