Αναβλήθηκε η δίκη για την δολοφονία του 39χρονου επιχειρηματία Ιάκωβου Εμμανουήλ

Must Read

Επ’ αόριστον αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία τού 39χρονου επιχειρηματία και πατέρα δύο παιδιών Ιάκωβου Εμμανουήλ, το πτώμα του οποίου είχε εντοπιστεί το πρωί της 10ης Ιανουαρίου του 2017 σε ένα ρέμα, στη Ρογδιά Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο. Η πολύκροτη υπόθεση θα εκδικαζόταν χθες σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, αλλά πήρε αναβολή λόγω κωλύματος των συνηγόρων.

Η δίκη σε πρώτο βαθμό έγινε τον Ιούνιο του 2018, με το δικαστήριο να κρίνει ένοχους τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους που κάθισαν στο εδώλιο, στους δύο από τους οποίους επιβλήθηκαν ποινές ισόβιας κάθειρξης. Ο λόγος για τον 37χρονο συνεταίρο τού θύματος και έναν 28χρονο συγκατηγορούμενό του ενώ ένας 26χρονος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών και η τέταρτη κατηγορούμενη, μία 31χρονη, κρίθηκε αθώα για την πράξη της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία.

Η σορός του άτυχου 39χρονου, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί πέντε μέρες πριν εντοπιστεί η σορός του, βρέθηκε πεσμένος μπρούμυτα μέσα σε ένα ρέμα, λίγα μέτρα μακριά από το μπλε αυτοκίνητό του μάρκας Peugeot, φέροντας συντριπτικό κάταγμα στη ρινική χώρα και μώλωπες σε όλο το σώμα.

Τον γνώριζε 15 χρόνια

Λίγες 24ωρα μετά, οι αρχές ανακάλυψαν ότι πίσω από το στυγερό έγκλημα κρυβόταν ο συνέταιρός του, τον οποίο το θύμα γνώριζε περίπου 15 χρόνια και τον είχε επιλέξει για να κάνει ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα στην Κρήτη, ανοίγοντας μία επιχείρηση διαδικτυακής διαφήμισης στο Ηράκλειο τρεις μήνες πριν δολοφονηθεί άγρια.

Δείτε επίσης: Στην φυλακή ο πατέρας που επέτρεπε σε φίλους του να ασελγούν στην ΑμεΑ κόρη του

Αρχικά, η Αστυνομία είχε κληθεί να διερευνήσει την υπόθεση ως περίεργη εξαφάνιση, αλλά γρήγορα αποκαλύφθηκε ότι ήταν σκηνοθετημένη σε μία προσπάθεια των δραστών να συγκαλύψουν την δολοφονία. Ο άτυχος άνδρας έπεσε θύμα μιας καλοστημένης παγίδας που του είχαν στήσει οι φονιάδες του, οι οποίοι στη συνέχεια τον φόρτωσαν στο πορτμπαγκάζ και ξεφορτώθηκαν το πτώμα στην περιοχή της Ρογδιάς. Σημειώνεται πως η νέα δικάσιμος θα οριστεί το ερχόμενο διάστημα από την Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This