Σάββατο 19/6/2021

Ελεύθερος (με αναστολή) ο 35χρονος που κακοποιούσε τον δυόμιση μηνών γιο του!

Ελεύθερος με αναστολή αφέθηκε ο 35χρονος από την Ευρυτανία, ο οποίος κατηγορήθηκε για την κακοποίηση του… μόλις δυόμιση μηνών παιδιού του, το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2015, έπειτα από απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λαμίας που εξέτασε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό!

Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι φυλάκιση 28 μηνών με πενταετή αναστολή, η ίδια, δηλαδή, με την πρωτόδικη απόφαση που είχε εκδώσει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας το Νοέμβριο του 2018.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, με τον εισαγγελέα Εφετών να περιγράφει στην αγόρευσή του μια φρικιαστική κατάσταση μέσα στο σπίτι της οικογένειας, με έναν πατέρα που δεν άντεχε το κλάμα του ίδιου του γιου του!

Κατά την ακροαματική διαδικασία ακούστηκαν περιστατικά που προκάλεσαν αποτροπιασμό, όπως ήταν η κατάθεση της παιδιάτρου που είχε καταθέσει και στο πρωτόδικο δικαστήριο. Εκτός από τους μώλωπες και το αιμάτωμα στο κεφάλι που είχε προκαλέσει στο μωρό ο πατέρας του, η ίδια είχε διακρίνει και σημάδια από κάψιμο στο τρυφερό κορμάκι του βρέφους, ενώ οι γονείς ισχυρίστηκαν ότι επρόκειτο για… εξάνθημα!

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η πρόεδρος της έδρας είπε απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο: «Η κατηγορία για επικίνδυνη ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα και, για τον λόγο αυτόν, η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό έγινε σε σύνθεση Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων και όχι σε σύνθεση Μικτού Ορκωτού. Έτσι, με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, το δικαστήριο σας επιβάλλει ποινή φυλάκισης 28 μηνών, όπως και πρωτόδικα, με τριετή αναστολή». Ακόμη συμβούλεψε τον 35χρονο να προσέχει από εδώ και στο εξής.

Διαβάστε επίσης: Συνελήφθησαν οι ένοχοι για τον εμπρησμό του ξενοδοχείου στη Λεωφόρο Συγγρού

Στο πρώτο δικαστήριο είχαν αθωωθεί από τις κατηγορίες για υπόθαλψη εγκληματία η μητέρα του βρέφους, αλλά και η μητέρα και ο αδελφός του δράστη, καθώς το ένα από τα βίαια περιστατικά είχε γίνει στο σπίτι τους.

Το παιδάκι, που έχει κλείσει τα τέσσερα έτη, δόθηκε σε ίδρυμα στην Αθήνα και, πλέον, μεγαλώνει σε ανάδοχη οικογένεια, ενώ το άλλο παιδάκι της οικογένειας, που είναι έξι ετών, ζει με τη μητέρα του, η οποία έχει πάρει διαζύγιο από τον 35χρονο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ