Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Ο φόβος του κορωνοϊού αυξάνει τις διαθήκες: Άνοδος 5% στην Ελλάδα και 14% στην Ιταλία

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Αύξηση στον αριθμό των διαθηκών που καταγράφονται στα συμβολαιογραφεία παρατηρήθηκε τον τελευταίο καιρό, καθώς, όπως φαίνεται, ο κορωνοϊός κάνει τους πολίτες να σκέφτονται με πιο… μακάβριο τρόπο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το dikastiko.gr, παρατηρείται αύξηση 5% στον αριθμό των διαθηκών στην Ελλάδα και σε ποσοστό 12-14% σε Ιταλία, Ισπανία και άλλες χώρες τον τελευταίο μήνα, με τους αριθμούς αυτούς να αφορούν πολίτες κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας.
Την αποκάλυψη έκανε ο Γ. Ρούσκας, Πρόεδρος του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Ελλάδας αλλά και Πρόεδρος του Συμβουλίου των Συμβολαιογράφων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιλώντας στην εφημερίδα «το Βήμα».

Δείτε επίσης: Αποζημίωση 60.000 ευρώ σε πρώην στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ που έχασε την ακοή του από ρίψη όλμων

Σύμφωνα με τον κ. Ρούσκα «πέρα από την αύξηση των διαθηκών στην χώρα μας, σε Ιταλία και Ισπανία παρατηρείται ακόμη αύξηση κατά 10-11% σε Γαλλία, Βέλγιο κι Ολλανδία που έχουν κι αυτές μεγάλες ανθρώπινες απώλειες, ενώ σε άλλες χώρες όπως η Ρουμανία, η Αυστρία, η Σλοβενία αλλά κι η Γερμανία (σ.σ. όπου έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, αλλά με μικρή θνησιμότητα) το ποσοστό αύξησης στη σύνταξη διαθηκών είναι της τάξης του 5%».

Στη χώρα μας, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις, συντάσσονται ετησίως περίπου 25.000 διαθήκες. Κι ο αριθμός αυτός σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες εκτοξεύεται σε περίπου 150.000.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ