Ο φόβος του κορωνοϊού αυξάνει τις διαθήκες: Άνοδος 5% στην Ελλάδα και 14% στην Ιταλία

Must Read

Αύξηση στον αριθμό των διαθηκών που καταγράφονται στα συμβολαιογραφεία παρατηρήθηκε τον τελευταίο καιρό, καθώς, όπως φαίνεται, ο κορωνοϊός κάνει τους πολίτες να σκέφτονται με πιο… μακάβριο τρόπο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το dikastiko.gr, παρατηρείται αύξηση 5% στον αριθμό των διαθηκών στην Ελλάδα και σε ποσοστό 12-14% σε Ιταλία, Ισπανία και άλλες χώρες τον τελευταίο μήνα, με τους αριθμούς αυτούς να αφορούν πολίτες κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας.
Την αποκάλυψη έκανε ο Γ. Ρούσκας, Πρόεδρος του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Ελλάδας αλλά και Πρόεδρος του Συμβουλίου των Συμβολαιογράφων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιλώντας στην εφημερίδα «το Βήμα».

Δείτε επίσης: Αποζημίωση 60.000 ευρώ σε πρώην στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ που έχασε την ακοή του από ρίψη όλμων

Σύμφωνα με τον κ. Ρούσκα «πέρα από την αύξηση των διαθηκών στην χώρα μας, σε Ιταλία και Ισπανία παρατηρείται ακόμη αύξηση κατά 10-11% σε Γαλλία, Βέλγιο κι Ολλανδία που έχουν κι αυτές μεγάλες ανθρώπινες απώλειες, ενώ σε άλλες χώρες όπως η Ρουμανία, η Αυστρία, η Σλοβενία αλλά κι η Γερμανία (σ.σ. όπου έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, αλλά με μικρή θνησιμότητα) το ποσοστό αύξησης στη σύνταξη διαθηκών είναι της τάξης του 5%».

Στη χώρα μας, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις, συντάσσονται ετησίως περίπου 25.000 διαθήκες. Κι ο αριθμός αυτός σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες εκτοξεύεται σε περίπου 150.000.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This