Παράταση στην… αγωνία για τον Τηλέμαχο Λαβίδα! Αναβλήθηκε η ανακοίνωση της ποινής του, λόγω κορωνοϊού

Must Read

Παρατείνεται η αγωνία για το μέλλον του Τηλέμαχου Λαβίδα, που είναι προφυλακισμένος για την εμπλοκή του στο χρηματιστηριακό σκάνδαλο των 100 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ, καθώς, λόγω του κορωνοϊού, οι αμερικανικές δικαστικές Αρχές θα ανακοινώσουν την ποινή του τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ο 39χρονος γιος του Θανάση Λαβίδα, ο οποίος παραμένει έγκλειστος σε μία από τις πιο «σκληρές» αμερικανικές φυλακές, περίμενε να ακούσει τη Μεγάλη Παρασκευή από τα χείλη του δικαστή την απόφαση επί της ποινής του. Ωστόσο, η πανδημία που σαρώνει τη Νέα Υόρκη κατέστησε αδύνατη τη μεταγωγή του από το Metropolitan Correctional Center στο δικαστικό μέγαρο, ώστε να ακούσει διά ζώσης τη δικαστική απόφαση.

Ο Τηλέμαχος Λαβίδας έχει κριθεί ένοχος για σωρεία κατηγοριών που αφορούν απάτη, καθώς, σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, από το 2013 έως το 2015 έδινε πληροφορίες για τη φαρμακευτική εταιρία Ariad στον επιχειρηματία Γιώργο Νίκα, ο οποίος, με τη σειρά του, τις αποκάλυψε στον γαλλοελβετό trader Μαρκ Ντεμάν- Ντεμπί και τουλάχιστον άλλους 13 ανθρώπους. Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται επισείουν πολυετείς καθείρξεις, με τους αισιόδοξους να εκτιμούν ότι θα είναι τυχερός, αν το δικαστήριο του επιβάλει τελικά ποινή κάτω των 10 ετών.

Σε φυλακές χαμηλότερης ασφάλειας

Το μόνο θετικό για τον μεγαλωμένο στα νεοϋορκέζικα «πούπουλα» Τηλέμαχο Λαβίδα είναι το γεγονός ότι μετά την ανακοίνωση της τελικής δικαστικής κρίσης -πιθανότατα στις 22 Ιουνίου- αναμένεται να εγκαταλείψει το… Γκουαντάναμο, στο οποίο κρατείται, και να μεταφερθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα μέτριας ή χαμηλής ασφάλειας, όπου κρατούνται καταδικασμένοι για οικονομικά εγκλήματα.

Αμέσως μετά την προφυλάκισή του, ο 39χρονος σύζυγος και -προσφάτως- πατέρας είχε προσφέρει εγγύηση-μαμούθ, ύψους 26 εκατ. δολαρίων, ως αντάλλαγμα για την ελευθερία του, υπό την προϋπόθεση να παραμένει έγκλειστος με ηλεκτρονική επιτήρηση στο πολυτελές διαμέρισμά του στο Μανχάταν. Ωστόσο, η δικαστής είχε απορρίψει το αίτημά του, διατηρώντας το καθεστώς της προσωρινής κράτησής του.

Στη δίκη, που διεξήχθη στις αρχές του έτους, οι συνήγοροί του έδωσαν τιτάνια μάχη για να αντικρούσουν τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας. Αυτό που δεν κατόρθωσαν να αμβλύνουν, ωστόσο, ήταν η επιβαρυντική κατάθεση του Ελβετού trader και συγκατηγορούμενού του Μαρκ Ντεμάν, ο οποίος είχε ήδη κάνει συμφωνία με τις Αρχές των ΗΠΑ, προκειμένου να «δώσει» τους πάντες και να σώσει τον εαυτό του!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This