Δευτέρα 14/6/2021

Απέχουν από τα καθήκοντά τους στις 28 Απριλίου οι δικηγόροι της Αθήνας

Αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν οι δικηγόροι της Αθήνας στις 28 Απριλίου, την ημέρα δηλαδή που έχει προγραμματιστεί η επαναλειτουργία των υποθηκοφυλακείων και λειτουργιών των Πρωτοδικείων, εκφράζοντας τις επιφυλαξεις τους για τα μέτρα προφύλαξής τους στα δικαστήρια, στέλνοντας, μάλιστα, επιστολή προς τον Σωτ. Τσιόρδα.

Η απόφαση αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ, κατά τη συνεδρίασή του, ενόψει των τελευταίων κρίσιμων εξελίξεων, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων Αθηνών την προσεχή Τρίτη 28.4.2020 από την άσκηση των καθηκόντων τους, τόσο των δικαστικών, όσο και των εξωδικαστικών (υποθηκοφυλακεία, κτηματολογικά γραφεία), χωρίς πλαίσιο (ήτοι, χωρίς χορήγηση κατ’ εξαίρεση αδειών).
Η στάση του σώματος θα επανακαθοριστεί κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Τρίτη 28.4.2020 ώρα 13.00.

Θα ακολουθήσει αναλυτικότερη ανακοίνωση μετά το πέρας της συνεδρίασης για το πλήρες σκεπτικό της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου».

Η απάντηση Τσιάρα

Από την πλευρά του, σύμφωνα με το dikastiko.gr, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ.Τσιάρας, απάντησε πως: «ο χώρος της δικαιοσύνης ήταν από τους πρώτους, που έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρχει διάδοση του κορωνοϊού…. Το πρώτο μέλημά μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και ακολούθως, η πραγματική επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Με βάση τις οδηγίες που μας έδωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έπρεπε να οργανώσουμε τα βήματα της επανέναρξης των λειτουργιών της δικαιοσύνης στην κανονικότητα, όπως ήταν πριν τον κορωνοϊό…. Έχουμε αγοράσει υγειονομικό υλικό (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά υγρά) τα οποία μοιράστηκαν σε όλα τα Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία της χώρας, με ευθύνη των εφετειακών εδρών.

Επίσης, έχουμε συνάψει σύμβαση με εταιρεία υπηρεσιών φύλαξης για την επιτήρηση των μεγάλων υποθηκοφυλακείων της χώρας για να μην υπάρχει συγχρωτισμός.
Υπάρχουν υποθηκοφυλακεία που έχουν πολύ δουλειά, υπάρχουν όμως και άλλα, που έχουν λιγότερη, όπως αυτά στην περιφέρεια στον παρόντα χρόνο.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει όποιο ζήτημα προκύψει».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ