Πέμπτη 17/6/2021

Πρωτόγνωρες συνθήκες στη δίκη Τοπαλούδη, με αυστηρότατα μέτρα πρόληψης και παντελή απουσία κοινού και δημοσιογράφων

Αυστηρότατα τα μέτρα και πρωτόγνωρες οι εικόνες που συναντά κανείς στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση της αποτρόπαιης δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Έπειτα από δύο διακοπές, η δίκη διεξάγεται κατ’ εξαίρεση, καθώς σύντομα λήγει το ανώτατο όριο προφυλάκισης των 18 μηνών για τον έναν εκ των δύο νεαρών κατηγορουμένων, τον 23χρονο Ροδίτη, τη στιγμή που ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο αλβανικής καταγωγής 21χρονος, κρατείται και για άλλη υπόθεση βιασμού.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το δικαστήριο καλείται εντός των αμέσως επόμενων ημερών να έχει εκδώσει την απόφασή του για το βιασμό και τη φρικιαστική δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας.

Με απόφαση της Προέδρου δεν επετράπη η παρουσία κοινού, αλλά ούτε και δημοσιογράφων στην αίθουσα του ΜΟΔ, μεγέθους 98 τετραγωνικών μέτρων, κάτι που προβλημάτισε τους νομικούς, καθώς θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία ακυρότητας της διαδικασίας, βάσει της αρχής δημοσιότητας της δίκης.

Στην έδρα του δικαστηρίου, προκειμένου να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας, κάθισαν οι τρεις τακτικοί δικαστές, η εισαγγελέας και η γραμματέας, ενώ οι τέσσερις ένορκοι κάθισαν κάτω από την έδρα, σε θέσεις συνηγόρων.

Καταθέτει ο πατέρας του Ροδίτη

Η διαδικασία, σύμφωνα με όσα μεταφέρουν οι συνήγοροι στους δημοσιογράφους, συνεχίζεται με την κατάθεση του πατέρα του Ροδίτη κατηγορούμενου.

Νωρίτερα, στον προαύλιο χώρο του Πρωτοδικείου έγινε η εκφώνηση ονομάτων πολιτών που έχουν κληθεί ως ένορκοι σε υποθέσεις που επρόκειτο να εκδικαστούν, με τη γραμματέα του ΜΟΔ να βγαίνει από το κτίριο, φωνάζοντας ένα-ένα τα ονόματα σημείωσε τους παρόντες.

Στη συνέχεια έγινε η κλήρωση, εντός του κτιρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φτωχός συγγενής