Τρίτη 15/6/2021

Στον εισαγγελέα ο φάκελος των συμμοριών Αφγανών & Πακιστανών που σφάζονται για τον έλεγχο της Αθήνας

Τα ονόματα 14 Πακιστανών και Αφγανών περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία που διαβιβάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών στον εισαγγελέα για τις φονικές συμπλοκές στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, μεταξύ οργανωμένων συμμοριών οι οποίες διεκδικούσαν τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών και κλεμμένων ηλεκτρονικών συσκευών. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι οι δύο αρχηγοί των συμμοριών, από τους οποίους ο Πακιστανός έχει συλληφθεί και ο Αφγανός είναι ήδη έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Η αντιπαράθεση μεταξύ των μελών των δύο συμμοριών είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Ιανουάριο, καθώς οι Αφγανοί είχαν αναλάβει τη διακίνηση ναρκωτικών στις οδούς Σοφοκλέους και Γερανίου, ενώ οι Πακιστανοί στις οδούς Μενάνδρου και Σαπφούς.

Το χρονικό των συμπλοκών:
• 11 Ιανουαρίου: Ο αρχηγός της πακιστανικής συμμορίας και πέντε μέλη επιτέθηκαν με ρόπαλα σε μέλος της σπείρας των Αφγανών στην οδό Μενάνδρου και τον μαχαίρωσαν σε διάφορα σημεία.
• Μέσα Ιανουαρίου: Ο αρχηγός της πακιστανικής οργάνωσης μαχαίρωσε σε τρία σημεία ένα μέλος της αφγανικής σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά στην οδό Γερανίου.
• 25 Ιανουαρίου: Σε αντίποινα, ο αρχηγός και πέντε μέλη της αφγανικής συμμορίας επιτέθηκαν με ρόπαλα σε μέλος της πακιστανικής και το μαχαίρωσαν σε όλο το σώμα.
• 26 Ιανουαρίου: Τέσσερις Πακιστανοί επιτέθηκαν με ρόπαλα, μαχαίρια και πιστόλια κατά του αρχηγού και επτά μελών της αφγανικής συμμορίας, στη συμβολή των οδών Μενάνδρου και Σαπφούς.
• 30 Ιανουαρίου: Συνελήφθησαν δύο μέλη της συμμορίας των Αφγανών σε εργαστήριο πλαστογράφησης εγγράφων, όπου κατασχέθηκαν κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και άλλα ναρκωτικά.
• 4 Φεβρουαρίου: Συνελήφθησαν ο αρχηγός και τρία μέλη της συμμορίας των Αφγανών και κατασχέθηκαν στην κατοχή τους 80 γραμμάρια κάνναβης, 22 γραμμάρια ηρωίνης και 200 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ