Αναβλήθηκε η δίκη για την δολοφονία του Δημήτρη Γραικού

Must Read

Λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού αναβλήθηκε η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο του 2016.

Η ακροαματική διαδικασία με κατηγορούμενο τον 46χρονο έμπορο κρεάτων που σκότωσε και έθαψε τον κτηνοτρόφο είχε οριστεί για τις 20 Μαΐου στο Μικτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, αλλά πλέον είναι στον αέρα εξαιτίας της παράτασης της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων.

Η νέα δικάσιμος αναμένεται να προσδιοριστεί το προσεχές χρονικό διάστημα από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, σύμφωνα με δικαστική πηγή, το όριο των 18 μηνών για την προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου λήγει τον ερχόμενο Νοέμβριο, οπότε τουλάχιστον για την ώρα δεν τίθεται θέμα αποφυλάκισής του. Ο 46χρονος παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, περιύβριση νεκρού και κλοπή.
Θαμμένο σε έναν βαθύ λάκκο

Τα ίχνη του άτυχου κτηνοτρόφου χάθηκαν λίγο αφότου είχε επισκεφτεί το σφαγείο στη Χαλάστρα, όπου συναντήθηκε με τον έμπορο κρεάτων. Η άκρη του νήματος βρέθηκε μετά την επίμονη έρευνα των Αρχών, που δεν ήθελαν να κλείσουν την περίεργη ιστορία εξαφάνισης. Προς τα τέλη του 2018, οι αστυνομικοί έψαχναν να βρουν ένα ίχνος του αυτοκινήτου τύπου 4×4 του Γραικού, στην ευρύτερη περιοχή του Αξιού.

Τελικά, τον Μάιο του 2019, ύστερα από υπόδειξη αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και με τη συνδρομή επιστημόνων του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ, έγινε έρευνα στην κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορουμένου, όπου βρέθηκαν θαμμένα σε έναν βαθύ λάκκο αρχικά το αγροτικό αυτοκίνητο και στη συνέχεια το πτώμα του Γραικού.

Το έδαφος εκεί είχε υγρασία, λόγω του ποταμού, με αποτέλεσμα η σορός να μην αποσυντεθεί πλήρως και να βρεθεί σε κατάσταση σαπωνοποίησης, όπως αποκάλυψε τότε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του Δημήτρη Γραικού, Σωκράτης Τσαντίρης.

Οι Αρχές απέδωσαν το κίνητρο του εγκλήματος σε οικονομική διαφορά που είχαν οι δύο άντρες για την αγοραπωλησία των ζώων, καθώς ο 46χρονος φαίνεται να μην κατέβαλε χρήματα στο θύμα μετά τη σφαγή των ζώων το απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου 2016.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This