Ο Θεός της Ελλάδας (πάλι) μας έσωσε

Must Read

Δεν χρειάστηκαν παρά μερικά δευτερόλεπτα, για να καταλάβουμε για άλλη μια φορά το πόσο ανίσχυροι είμαστε μπροστά στα φυσικά φαινόμενα. Αλλά και για να καταλάβουμε ότι για άλλη μια φορά πιαστήκαμε στον ύπνο και για το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα, ας ευχαριστήσουμε το Θεό της Ελλάδας που μας έσωσε.

Από τον
Νίκο Ελευθερόγλου

Δεν θα αναφερθώ στους σεισμολόγους, που για άλλη μια φορά δεν κατάφεραν να έχουν ενιαία γραμμή, με αποτέλεσμα, να μεγαλώσουν με τις δηλώσεις τους το φόβο των πολιτών.

Θα αναφερθώ όμως για άλλη μια φορά για το ρόλο και τις ευθύνες της Πολιτείας.

Πρώτα απ όλα είμαστε τυχεροί γιατί ο σεισμός έγινε μέρα μεσημέρι. Και το κυριότερο ότι τα σχολεία ήταν κλειστά.

Από εκεί και πέρα οι διαπιστώσεις είναι ίδιες με αυτές που κάνουμε χρόνια τώρα.

Διαπίστωση πρώτη:

Τα κινητά για άλλη μια φορά δεν λειτουργούσαν τα πρώτα κρίσιμα λεπτά.

Το…μπλακ άουτ ήταν τραγικό και οι δικαιολογίες των εταιρειών μπορεί να ακούγονται αλλά δεν πείθουν, μια και για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι λειτουργούν και αυτά μόνο κάτω από ιδανικές συνθήκες. Δεν ξέρουμε τεχνικά τι θα βοηθούσε αλλά θα έπρεπε από την ώρα που στη χώρα μας πληρώνουμε ακριβά την κινητή τηλεφωνία, Πολιτεία και εταιρείες πρέπει να βρουν λύση.

Διαπίστωση δεύτερη:

Κανένα σήμα δεν στάλθηκε στους πολίτες, από το 112, μια και όλα περιορίσθηκαν στην πρόβα που έγινε μετά τη θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική.

Διαπίστωση τρίτη:

Κανένα σχέδιο δεν υπήρχε από την Αυτοδιοίκηση για να κατευθύνει τους πολίτες προς μέρη ασφαλή. Δεν συζητάμε για τους τουρίστες που κανείς δεν ήξερε τι να κάνει και να αντιδράσει.

Διαπίστωση τέταρτη:

Τεράστιο το κενό εκπαίδευσης των πολιτών για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση σεισμού. Τα σεμινάρια τόσο σε εργασιακούς χώρους όσο και στα σχολεία ξεχνιούνται ή γίνονται για τα μάτια του κόσμου και μετά από κάποιο κακό συμβάν.

Διαπίστωση πέμπτη:

Οι δρόμοι μπλόκαραν και κανείς που θα μπορούσε να έχει ανάγκη να περάσει για κάποιο νοσοκομείο, δεν υπήρχε περίπτωση να το καταφέρει.

Διαπίστωση έκτη:

Υπάρχουν κτίρια δολοφόνοι στις πόλεις μας, που είναι εγκαταλελειμμένα χρόνια. Πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα, με νομοθετική παρέμβαση.

Διαπίστωση έβδομη: 

Το περιβόητο σύστημα πρόβλεψης παραμένει αναξιοποίητο, αν και το έχουμε στείλει σε άλλες χώρες!

Διαπίστωση όγδοη:

Πάλι χάθηκε το μέτρο. Η υπερβολή στις αντιδράσεις, και τα δραματικά διαγγέλματα έμοιαζαν σαν να είχε ισοπεδωθεί η χώρα.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με τις θέσεις μας, δεν ρίχνουμε ένα βότσαλο στη θάλασσα και κάποιοι παράγοντες της Πολιτείας θα τα σκεφθούν πριν θρηνήσουμε θύματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This