Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Αλλο ο αγώνας στιπλ και άλλο το…κατοστάρι

Τις τελευταίες ημέρες πολύ σκόνη σηκώνεται για τη…διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αλέξης Τσίπρας στο εσωτερικό του.
Να μου επιτρέψετε να διαφωνήσω με τους αναλυτές, που προβλέπουν το τέλος, πιστεύοντας ότι η κεντροαριστερά, έχει την πολυτέλεια του χρόνου, να βλέπει τα πράγματα πλέον από απόσταση. Να κάνει την αυτοκριτική της και να βρει τα λάθη της που την οδήγησαν όχι τόσο στην ήττα, αλλά την απαξίωσή της σε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού.

Είναι στο χέρι της να αποφασίσει εάν το πέρασμά της από την κυβέρνηση ήταν συγκυριακό, ή απλώς μια παρένθεση, ή έχει τα ανακλαστικά να επιβιώσει όχι κομματικά αλλά ως δύναμη εναλλαγής στην εξουσία.
Η αλήθεια είναι ότι οι πολίτες κρίνουν, διαχρονικά όχι την αντιπολίτευση αλλά την κυβέρνηση.
Και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που δίνει την αίσθηση ότι τρέχει…κατοστάρι, είναι αυτή που κρίνεται.
Στις κινήσεις της μέχρι σήμερα, έχει (απο) δείξει ότι ήταν έτοιμη σε πολλά πράγματα.
Αυτό που έχει μπροστά της όμως και σε αυτό οφείλει να είναι ειλικρινής προς τον εαυτό της και στους πολίτες, είναι ότι ο αγώνας που έχει μπροστά της, δεν είναι…κατοστάρι, αλλά αγώνας στιπλ.
Το αγώνισμα αυτό αναλύεται στο πέρασμα των εμποδίων και στο εμπόδιο της λίμνης. Οι καλοί στιπλίστες χρησιμοποιούν πέρασμα και όχι πάτημα στο πήδημα των εμποδίων, που είναι πλέον οικονομικός-τεχνικά τρόπος. Επιτυχία έχει ο δρομέας που αποφεύγει το συνωστισμό πριν από τη λίμνη και δεν τρέχει πίσω από αυτόν που την οδηγεί αλλά
τον παρακάμπτει και οδηγεί ο ίδιος την κούρσα. Το στιπλ είναι για τους ειδικευμένους δρομείς αντοχής εμποδίων και ταχύτητας και διαθέτουν καλή τεχνική κατάρτιση.

Αυτά για να έχουν εικόνα άπαντες για το ποια είναι η αποστολή τους και τι τους περιμένει πραγματικά. Οχι τώρα που όλα τα Μέσα τα δίνουν όλα για να πείσουν για το πόσο καλή είναι η κυβέρνηση, σε αντίθετα με την προηγούμενη κακή κυβέρνηση που έφυγε στο πυρ το εξώτερον.

Και αυτό που τους περιμένει είναι η καθημερινότητα των πολιτών, τα ζητήματα της ανεργίας, της βελτίωσης των εισοδημάτων, της μείωσης της φορολογίας, της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης που έπρεπε ήδη να έχει καταργηθεί και μια σειρά από άλλα πιο καυτά ζητήματα από τα υπόλοιπα της άρσης των capital controls.
Για αυτό λέμε ότι είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε την κυβέρνηση. Εκείνο που της αναγνωρίζουμε σαφώς είναι ότι αν και θεωρητικά δεν είχε περίοδο χάριτος, με… ανέξοδες κινήσεις και τοκίζοντας κάποια από αυτά που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, την πήρε.
Μέχρι λοιπόν και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τα πράγματα για την κυβέρνηση της ΝΔ, θα είναι όπως ακριβώς τα έχει σχεδιάσει.

Αλλά καλό θα είναι να είναι προετοιμασμένοι για αναταράξεις. Η για να επανέλθουμε στην πρώτη μας τοποθέτηση, ο αγώνας είναι…στιπλ και οι θεατές συνιστούν την προσοχή της στα εμπόδια, στις λακούβες και στη…λίμνη. Μια και τα τελευταία χρόνια πολλά όνειρα και ελπίδες χάθηκαν σε μια…λίμνη υποσχέσεων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ