Κυριακή 20/6/2021

Προσδεθείτε… είμαστε ακόμη στην αρχή του μεταναστευτικού

Το πρόβλημα της μετανάστευσης δεν είναι σημερινό. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, το παρέλαβε από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, με ενδιάμεσο σταθμό, την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Το δυστύχημα για τη χώρα μας είναι ότι η λύση αυτού του μείζονος προβλήματος για ολόκληρη την γηραιά Ηπειρο, δεν εξαρτάται μόνο από εμάς.

από τον Νίκο Ελευθερόγλου

Εξαρτάται από άλλους παίκτες. Φαινομενικά μπορεί να μας φταίει η Τουρκία, αλλά οι πραγματικοί υπεύθυνοι αυτής της τραγωδίας, είναι οι ΗΠΑ και η Ρωσία, που βρήκαν στη Συρία το νέο τους μεγάλο γεωπολιτικό παιχνίδι, ως μετεξέλιξη των όσων επιχείρησαν από την περιβόητη Αραβική Άνοιξη και μετά.

Αυτό που επιχειρείται τον τελευταίο καιρό στην Ευρώπη είναι πραγματικά μια αλλαγή που είχε να βιώσει από την εμφάνιση των Οθωμανών και τις Σταυροφορίες. 

Και αυτό δεν είναι άλλο από τη μετάλλαξή της. Το προσφυγικό – μεταναστευτικό αλλάζει την Ευρώπη εθνικά, θρησκευτικά και φυλετικά. Η για να είμαστε πιο ακριβείς επιχειρεί να αλλάξει την Ευρώπη και φυσικά και τη χώρα μας σε αυτό το επίπεδο.  Η «βόμβα» έχει ενεργοποιηθεί και απλώς δεν έχουμε δει στην ολότητά της τι θα αφήσει πίσω της.

Τα όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση ως μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι απλώς ασπιρίνες που δεν θα το θεραπεύσουν. Και αυτή είναι η πραγματικότητα.

Όταν στα παράλια είναι συγκεντρωμένοι, στοιβαγμένοι, για να χρησιμοποιήσω μια λέξη, που κάποιοι χρησιμοποίησαν για εμάς τους μικρασιάτες, δεκάδες χιλιάδες, η μεταφορά κάποιων σε άλλα σημεία της πατρίδας μας σίγουρα δεν λύνει το πρόβλημα.

Ούτε καν το θεραπεύει προσωρινά. Μια… κατεβασιά να στείλει η Άγκυρα έχει εκμηδενίσει τις όποιες προσπάθειες γίνονται για να περιοριστεί το πρόβλημα σε Σάμο και Μυτιλήνη. Και εκεί που πάμε για μαλλί  να βγούμε και κουρεμένοι.

Εκτίμηση κάνω και μακάρι να διαψευσθώ τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση θα αποδειχτούν σταγόνα στον ωκεανό.

Τα όσα βιώνουμε ως χώρα πρώτης υποδοχής, δεν πρόκειται να λυθούν εάν οι εταίροι μας στην Ευρώπη, δεν καθίσουν σοβαρά και από κοινού να το αντιμετωπίσουν.

Αν δεν σταματήσουν να αποδέχονται τους… μάγκες που κλείνουν τα σύνορά τους και αφήνουν την καυτή πατάτα στα χέρια μας.

Αν δεν χαράξουν μια στρατηγική αφομοίωσης και κυρίως πολιτιστικής όσων λαών με διαφορές αφετηρίες, κουλτούρες και θρησκείες έρχονται στην ΕΕ.

Αν δεν πείσουν στο κάτω – κάτω αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα της Συρίας και των όσων συνεχίζονται να επωμιστούν το βάρος των επιλογών και των πολιτικών τους.

Όσο δεν γίνονται αυτά, το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί. Ότι και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης, όσο και να φωνάζουν τα κόμματα, που κατά βάθος γνωρίζουν την αλήθεια. Οτι έχουν μετατρέψει την πατρίδα μας σε αποθήκη ψυχών.

Οσο και να ζητάμε βοήθεια από τις γερμανικές ασπιρίνες…μπάγιερν, δεν περνά ούτε ο πονοκέφαλος.

Το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι εδώ. Θα είναι εδώ και το χειρότερο όλων θα συνεχίσει να μεγαλώνει. Και για μας όσο και εάν δεν το αξιολογούμε ως τέτοιο θα αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή στην Ιστορία του Έθνους μας, τουλάχιστον όπως το γνωρίζαμε, αν δεν κάνουμε κάτι.

Όχι γιατί θα φταίνε αυτοί οι δόλιοι άνθρωποι που προσπαθούν να σώσουν τις ζωές τους και να πιστέψουν σε ένα καλύτερο αύριο αλλά γιατί τα κυκλώματα τουρκικά και διεθνή τους εκμεταλλεύονται. Αλλά γιατί κάποιοι θέλουν να αλλάξουν την Ευρώπη όπως τη γνωρίζαμε…

Το πρόβλημα του μεταναστευτικού είναι ακόμη στην αρχή του. Για αυτό προσδεθείτε… 

Το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα ως το κυρίαρχο θέμα της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου όρισε σήμερα ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης κατά την ορκωμοσία του μαζί με το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Επισημαίνοντας ότι «αυτή τη στιγμή το κυρίαρχο είναι η έλευση, κατάλυση και παραμονή στα νησιά είκοσι και πλέον χιλιάδων αλλοδαπών οι οποίοι εισέρχονται παρατύπως. Είναι άνθρωποι με όλα τα δικαιώματα, ανθρώπινες ψυχές οι οποίες δικαιούνται κάθε προσοχής και κάθε αγάπης όμως παράτυπα εισέρχονται στη χώρα μας και παραμένουν στα νησιά μας. Αυτό είναι το κυρίως θέμα που από αύριο κιόλας θα το αναδείξουμε».

Όπως ο κ. Μουτζούρης τόνισε θα ζητήσει από την κυβέρνηση και τους αρμοδίους, να επωμιστούν όλες οι περιοχές της χώρας το βάρος του προσφυγικού και όχι μόνο το βόρειο Αιγαίο καθώς θεωρεί ότι τα νησιά «δεν πρέπει να αλλοιωθούν φυλετικά, θρησκευτικά, εθνικά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ