Πέμπτη 17/6/2021

Προκλητική «σιγή ασυρμάτου» για την dolce vita της Νέας Υόρκης

Στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτό που ακούστηκε ήταν το «χαμηλά το κεφάλι και ψηλά οι στόχοι». Όμως όπως δείχνουν τα γεγονότα τα λόγια και οι ευγενείς προθέσεις από παρασάγγας από τις πράξεις.

Τουλάχιστον αυτό έδειξε η Δι@υγεια επιβεβαιώνοντας ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και στην έδρα του ΟΗΕ ήταν για πολλούς από τους… συνοδούς ένα πανάκριβο ταξιδάκι που θα πληρώσουν ξανά τα «κορόιδα» οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Φαίνεται λοιπόν ότι παρά το σάλο που έχει ξεσπάσει ορισμένων δεν έχει «ιδρώσει το αυτάκι» αφού δεν έχουν μπει στον κόπο να δικαιολογήσουν ή έστω να αιτιολογήσουν το εξωφρενικό κόστος ειδικά δύο κυριών της αποστολής:

Των Υπουργών Πολιτισμού και Παιδείας, Λίνας Μενδώνη και Νίκης Κεραμέως. Διαμονή σε σουίτες με κόστος έως 663 € η κάθε διανυκτέρευση και αεροπορικές μετακινήσεις σε διακεκριμένη θέση (βεβαίως, βεβαίως) με κόστος που αγγίζει τα 2.700 ευρώ.

Και σύμφωνα με τη Δι@υγεια που απλά έκανε «ταμείο» το κόστος ξεπέρασε τις 24.000 ευρώ αποδεικνύοντας ότι -τουλάχιστον οι δύο κυρίες- έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την εντολή του πρωθυπουργού, για «χαμηλά το κεφάλι»

Το απογοητευτικό είναι ότι οι υπουργοί και ειδικά οι δύο γυναίκες υπουργοί Πολιτισμού και Παιδείας, Λίνα Μενδώνη και Νίκη Κεραμέως, που πρωτοστάτησαν σε αυτή τη σπατάλη του δημοσίου χρήματος εν καιρώ Μνημονίων, δεν αντέδρασαν και δεν προσπάθησαν καν να δικαιολογήσουν την επιδεικτική «βόλτα» τους στη Νέα Υόρκη με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων.

Και είναι περισσότερο από επιτακτικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο να θυμίσει στους σπάταλους και προκλητικούς υπουργούς του (11 ήταν αυτοί που ταξίδεψαν στη Νέα Υόρκη) τις αρχές της σεμνότητας και της ταπεινότητας, καθώς κινδυνεύει ο ίδιος να χρεωθεί την «dolce vita» τους.

Εν αναμονή λοιπόν…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ