Παρασκευή 7/5/2021

Μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι σαν τον Μακάριο Λαζαρίδη!

Αυτό που έκανε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης θα έπρεπε να το κάνουν όλοι οι συνάδελφοί του, σαν ένα πολύ μικρό (πρώτο) βήμα ώστε οι πολίτες να αρχίσουν ξανά να σέβονται και να εμπιστεύονται την πολιτική και τους πολιτικούς.

Ο Μακάριος Λαζαρίδης δημοσιοποίησε τη δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης, (το «πόθεν έσχες» δηλαδή) καθώς και τα εκλογικά του έξοδα.

Και εκτός του ότι έκανε αυτή την κίνηση, κάτι που δεν αφήνει χώρο για κουτσομπολιά και θεωρίες συνωμοσίας του τύπου «τα πήρε, δεν τα πήρε» ή «αυτός μπήκε στην πολιτική για να γίνει πλούσιος», ο Καβαλιώτης Βουλευτής τίμησε την προεκλογική του δέσμευση κάτι που μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά κάθε άλλο παρά αυτονόητο είναι.

Ο κύριος Λαζαρίδης θεωρεί δεδομένο ότι είναι «καθήκον κάθε πολιτικού που σέβεται τον εαυτό του και την κοινωνία και να γνωρίζει ο κάθε πολίτης με τι εισέρχεται στην πολιτική». Όπως δεδομένο θεωρεί ότι «η διαφάνεια και η ειλικρίνεια είναι ύψιστης σημασίας λέξεις, όταν μιλάμε για δημόσια πρόσωπα και ειδικά για πολιτικούς»

Πόσο δεδομένα όμως είναι αυτά για τους απλούς πολίτες στην Ελλάδα του 2019 που στα 10 χρόνια της κρίσης είδαν τα πόθεν έσχες ορισμένων πολιτικών να «αυγατίζουν»;

Πόσο δεδομένο είναι ότι ενώ οι πολιτικοί θα έπρεπε να προλαβαίνουν τα (σε πολλές περιπτώσεις) κακεντρεχή σχόλια και καυστικά δημοσιεύματα, «τρέχουν» να δικαιολογηθούν και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις «τρέχουν» να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα;

 Οι πολίτες είναι «τραυματισμένοι» και όχι άδικα! Δεν εμπιστεύονται ούτε τους πολιτικούς ούτε το πολιτικό σύστημα. Και το τραγικό είναι ότι αυτό αποτυπώνεται απόλυτα στην κάλπη όπου οι Έλληνες ψηφίζουν για να «τιμωρήσουν» και όχι για να επιλέξουν τον καλύτερο, με αποτέλεσμα να μας κυβερνάνε είτε άνθρωποι που μπήκαν στην Βουλή για «πλάκα», είτε πολιτικοί σχηματισμοί που απέχουν παρασάγγες από αυτό που λέμε «δημοκρατία».

Οι πολίτες πλέον δεν είναι «πρόβατα». Έχουν κριτήριο και απαιτήσεις. Και επειδή ζούμε στην εποχή του διαδικτύου «ουδέν κρυπτόν υπό το διαδίκτυο».  

Σε καμία περίπτωση δεν ποινικοποιούμε τον (νόμιμο) πλούτο και σε καμία περίπτωση δεν θα κατηγορήσουμε κάποιον πολιτικό επειδή βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση. Κατηγορούμε όμως την απόκρυψη, το ψέμα και τα «πολιτικάντικα τερτίπια» που μας έφεραν εδώ που είμαστε σήμερα…

Ο λαός πρέπει να εμπιστευτεί ξανά τους πολιτικούς και τους θεσμούς γενικότερα αν θέλουμε να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Πρέπει να νιώσει ότι τον σέβονται και δεν τον κοροϊδεύουν και αυτό είναι αποκλειστικά στο χέρι των πολιτικών.

Και αυτό συνοψίζεται σε δύο λέξεις: Αλήθεια και διαφάνεια… Και μπορεί να γίνει απλά και άμεσα, όπως το απέδειξε ο κύριος Μακάριος Λαζαρίδης!

Μπράβο και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ