«Κάποιοι» -όπως φαίνεται- στέλνουν την προανακριτική (και την αξιοπιστία της δικαιοσύνης) στα… βράχια!

Must Read

Χρόνια τώρα ο «Ρασπούτιν» ήταν το ιστορικό πρόσωπο, που συνδέθηκε (μαζί με τον Ρισελιέ και τον Κρόμγουελ) με δολοπλοκίας και ραδιουργίες…

Τα τελευταία χρόνια «κάποιοι» δημιούργησαν τον Έλληνα «Ρασπούτιν» και τον συνέδεσαν με όλα τα κακά της μοίρας μας!

Μετά από λίγους μήνες αποκαλύφθηκε και το όνομά του:
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Και από εκείνη τη στιγμή στήθηκε ένα πολιτικό γαϊτανάκι με θεωρίες συνωμοσίας, διεφθαρμένη δικαιοσύνη, χρηματισμούς, σκάνδαλα, πολιτική, παραπολιτική και ένα παρακράτος που κάποιοι διατυμπάνιζαν οτι με περισσή μαεστρία «ενορχήστρωσε» ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος!

Έτσι «μετά Βαΐων και κλάδων» ο πρώην Υπουργός και έγκριτος νομικός σύρθηκε σε μία προανακριτική που στήθηκε «για τα μάτια του και μόνο»!

Δείτε επίσης: Συνεχίζεται η προανακριτική για την Novartis με μάρτυρες «φωτιά»

Με αυτά όμως που έχουμε ζήσει στις πρώτες συνεδριάσεις της προανακριτικής το μόνο βέβαιο είναι ότι κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται!

Κάποιοι διατυμπάνιζαν ότι θα καταφέρουν καίριο χτύπημα κατά του δαίμονα «Ρασπούτιν», κάποιοι άλλοι διέδιδαν καθημερινώς ότι θα «ξεσκεπάσουν» τους μάρτυρες και έτσι θα κατέρρεε η σκευωρία. Κάποιοι…

Και τι κατάφεραν;

Πρώτον, να δικάζεται ξανά η υπόθεση Novartis για το ποιοι τα πήραν, ποιοι δεν τα πήραν και αν έσερνε βαλίτσες με ροδάκια ο Φρουζής ή όχι. Και για «Ρασπούτιν», σκευωρία ή Παπαγγελόπουλο ούτε λέξη!

Δεύτερον, αποδείχθηκε ότι πρωταγωνιστής είναι ο mr. Novartis και το «αμαρτωλό» παρελθόν του, που προέκυψε από τις καταθέσεις! Να θυμίσουμε βέβαια εδώ, ότι κάποιοι του έστρωσαν κόκκινο χαλί για να καταθέσει ανερυθρίαστα ψεύδη ενώπιον της Επιτροπής.

Όμως τα όσα αποκάλυψε η πρώην γραμματέας του, Μαρίας Μαραγγέλη για τις τερακότες και τις μάσκαρες που του αγόραζε για να φροντίζει παριές και ματοτσίνορα και όσα επίσης είπε για τις εξωσυζυγικές του σχέσεις, τον καιρό που η γυναίκα του αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα υγείας (έπειτα από ερώτηση περίεργου βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ.) αποδεικνύουν ότι το Κοινοβούλιο εξευτελίστηκε που δέχθηκε να καταθέσει ενώπιόν του ένας τέτοιος τύπος. Δυστυχώς κάποιοι έκαναν επικοινωνιακή διαχείριση για λογαριασμό του Φρουζή, εμφανίζοντάς τον περίπου ως ήρωα.

Τρίτον, κατέρρευσε η απόπειρα «ξεκουκουλώματος» των προστατευόμενων μαρτύρων. Η μάρτυς Μαραγγέλη, την οποία επιχείρησαν κάποιοι να ταυτίσουν με την προστατευόμενη μάρτυρα Κελέση, επανέλαβε (αν είναι πράγματι η προστατευόμενη μάρτυς) όλα τα ραντεβού του Φρουζή με κορυφαία πρόσωπα της δημόσιας ζωής, διαψεύδοντας όλα όσα δεν ντρέπονται να μας λένε τόσο καιρό (ειδικώς από το ΠΑΣΟΚ).

Και το αποτέλεσμα ποιο ήταν;

Να πανηγυρίζουν κάποιοι μετά το πέρας της κατάθεσής της για τις διαβεβαιώσεις της «κουκουλοφόρου» ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψή της δωροδοκία τους. Ανέβηκε στην εκτίμησή τους η «προστατευόμενη»! Μόνο που όσα έχει καταθέσει -αν έχει καταθέσει- παραμένουν, με βάση τον νόμο, ισχυρά.

Και ποιο είναι το αποτέλεσμα μετά τις πρώτες συνεδριάσεις της Προκαταρκτικής; Μα, ότι τίποτε καλό δεν προκύπτει για τον τόπο. Μα, ότι δεν χρειαζόταν κυνήγι μαγισσών μετά τις αρχειοθετήσεις και τις πανηγυρικές αθωώσεις των πολιτικών προσώπων. Μα, ότι δεν χρειάζονταν ρεβάνς και «θα τσακίσω τους εισαγγελείς». Τώρα, με την τροπή που άρχισε να λαμβάνει η υπόθεση, ενδέχεται η κυβέρνηση να πρέπει να διαλέξει μεταξύ της επιστροφής της στη Δικαιοσύνη (μάλλον μικρό το κακό) ή της ψηφοφορίας και της μη παραπομπής Παπαγγελόπουλου (εξευτελισμός).

Και, βεβαίως, μετά την αυστηρή προειδοποίηση του Αμερικανού δικηγόρου και του FBI, (που κρύβεται πίσω από αυτόν), κινδυνεύουν να διασυρθούν διεθνώς η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου και δύο αντιεισαγγελείς. Εκείνοι που ζήτησαν από τους Αμερικανούς να αποκαλύψουν τους προστατευόμενους μάρτυρες! Και, βεβαίως, πολιτικά υπάρχει και άλλος κίνδυνος: να ευδοκιμήσουν οι δικαστικές συνδρομές προς τις ΗΠΑ για τα υπό έρευνα ακόμη πρόσωπα. Είναι να μην τσαντίσεις το θηρίο.

Όμως κάποιοι αγνόησαν μία βασική αρχή: «Με το γινάτι δεν γίνεται πολιτική».

Ελπίζουμε αυτή τη φορά να το δουν και κάποιοι σώφρονες ώστε το «καράβι» (με ότι και αν αυτό κουβαλάει) να μην πάει στα βράχια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This