Τετάρτη 28/7/2021

Είναι προάγγελος «αναβίωσης» αντάρτικου η βόμβα του Ζωγράφου;

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούν στην αστυνομία την υπόθεση με τον εκρηκτικό μηχανισμό στο ΑΤ Ζωγράφου. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.  θεωρούν πως πρόκειται για τυφλό χτύπημα με στόχο να υπάρξουν νεκροί αστυνομικοί. 

Η συνδεσμολογία του μηχανισμού είναι τέτοια που θυμίζει παρόμοιο μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί τον Δεκέμβριο του 2018 στα σκαλάκια του ιερού του ναού Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι. Τότε είχαν τραυματιστεί δυο πολίτες και την ευθύνη εκείνης της ενέργειας είχε αναλάβει με προκήρυξη της η οργάνωση «εικονοκλαστική σέχτα». Ακόμα μια ομοιότητα μεταξύ των δυο ενεργειών είναι πως ούτε τότε, ούτε και τώρα είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Αλλά η βόμβα στο ΑΤ Ζωγράφου μοιάζει και με ανάλογο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί τον Απρίλιο του 2018 στην σχολή πολιτικών μηχανικών στην Πολυτεχνειούπολη. Τότε την βόμβα με την παρόμοια συνδεσμολογία είχε ανακαλύψει ο φύλακας της σχολής ο οποίος και είχε ειδοποιήσει την αστυνομία.

Τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής που ασχολούνται με την υπόθεση πιστεύουν πως και σ’ αυτή την περίπτωση θα υπάρξει προκήρυξη ανάληψης ευθύνης την οποία και περιμένουν για να ρίξει φως στην ταυτότητα και τα κίνητρα των δραστών.

Δείτε επίσης: Αναρχικοί πίσω από το μπαράζ επιθέσεων στην Καισαριανή

Συνδυάζοντας ωστόσο το χτύπημα στο ΑΤ με το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων των τελευταίων ημερών θεωρούν  ως πιθανότερο σενάριο να πρόκειται για μια επιχείρηση αναβίωσης ενός είδους αντάρτικου πόλεων ως απάντηση του αντιεξουσιαστικού χώρου στις ήττες τις οποίες έχει υποστεί τελευταία.

Είναι βέβαιο πως με την προηγούμενη κυβέρνηση υπήρχε ένα είδος ανοχής καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντοτε ένα κόμμα με βαθύ «εναγκαλισμό» με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Τώρα τα πράγματα άλλαξαν και αυτό δύσκολα μπορούν να το καταπιούν κάποιοι.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ