Είναι προάγγελος «αναβίωσης» αντάρτικου η βόμβα του Ζωγράφου;

Must Read

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούν στην αστυνομία την υπόθεση με τον εκρηκτικό μηχανισμό στο ΑΤ Ζωγράφου. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.  θεωρούν πως πρόκειται για τυφλό χτύπημα με στόχο να υπάρξουν νεκροί αστυνομικοί. 

Η συνδεσμολογία του μηχανισμού είναι τέτοια που θυμίζει παρόμοιο μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί τον Δεκέμβριο του 2018 στα σκαλάκια του ιερού του ναού Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι. Τότε είχαν τραυματιστεί δυο πολίτες και την ευθύνη εκείνης της ενέργειας είχε αναλάβει με προκήρυξη της η οργάνωση «εικονοκλαστική σέχτα». Ακόμα μια ομοιότητα μεταξύ των δυο ενεργειών είναι πως ούτε τότε, ούτε και τώρα είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Αλλά η βόμβα στο ΑΤ Ζωγράφου μοιάζει και με ανάλογο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί τον Απρίλιο του 2018 στην σχολή πολιτικών μηχανικών στην Πολυτεχνειούπολη. Τότε την βόμβα με την παρόμοια συνδεσμολογία είχε ανακαλύψει ο φύλακας της σχολής ο οποίος και είχε ειδοποιήσει την αστυνομία.

Τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής που ασχολούνται με την υπόθεση πιστεύουν πως και σ’ αυτή την περίπτωση θα υπάρξει προκήρυξη ανάληψης ευθύνης την οποία και περιμένουν για να ρίξει φως στην ταυτότητα και τα κίνητρα των δραστών.

Δείτε επίσης: Αναρχικοί πίσω από το μπαράζ επιθέσεων στην Καισαριανή

Συνδυάζοντας ωστόσο το χτύπημα στο ΑΤ με το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων των τελευταίων ημερών θεωρούν  ως πιθανότερο σενάριο να πρόκειται για μια επιχείρηση αναβίωσης ενός είδους αντάρτικου πόλεων ως απάντηση του αντιεξουσιαστικού χώρου στις ήττες τις οποίες έχει υποστεί τελευταία.

Είναι βέβαιο πως με την προηγούμενη κυβέρνηση υπήρχε ένα είδος ανοχής καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντοτε ένα κόμμα με βαθύ «εναγκαλισμό» με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Τώρα τα πράγματα άλλαξαν και αυτό δύσκολα μπορούν να το καταπιούν κάποιοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This