Ντροπή σας κύριοι που μετατρέψατε τους νησιώτες σε «παιδιά ενός κατώτερου Θεού»

Must Read

Ήταν αναμενόμενο… Και όποιος από τους κυβερνώντες δεν το είχε «δει να έρχεται» μάλλον είχε προσπαθήσει να κρύψει τις ακαθαρσίες του, κάτω από το χαλί!

Τα νησιά «πνίγηκαν», οι κάτοικοί τους «απασφάλισαν» και κατέβηκαν στους δρόμους απαιτώντας πια το αυτονόητο:

Την πατρίδα τους πίσω, το νησί τους πίσω και την κοινωνία τους πίσω!

Οι άλλοτε επίγειοι παράδεισοι του Αιγαίου μετατράπηκαν σε αποθήκες μεταναστών, με αποτέλεσμα σήμερα να καταρρέουν τα νησιά και αύριο να καταρρεύσει και η βαριά βιομηχανία της χώρας: ο τουρισμός!

Γιατί ποιος τουρίστας θα πάει σε ένα νησί όπου η αναλογία κατοίκων-εξαθλιωμένων (και αγριεμένων) μεταναστών είναι στην καλύτερη περίπτωση ένα προς ένα;

Οι Έλληνες και ειδικά οι νησιώτες δεν ήταν ποτέ ρατσιστές γιατί ξέρουν από προσφυγιά. Όμως η αδιαφορία των κυβερνήσεων και η ελαφρότητα με την οποία αντιμετώπισαν το θέμα των μεταναστών τους ώθησε να αγανακτήσουν και να αντιδράσουν στον εποικισμό που καλπάζει και τους κατασπαράζει.

Και αν πάμε ένα βήμα παρακάτω το μεταναστευτικό είναι «η σταγόνα -ή καλύτερα ο ωκεανός- που ξεχείλισε το ποτήρι» της διαχρονικής κρατικής αδιαφορίας απέναντι στα νησιά…

Χρόνια τώρα η Ελλάδα περιστρέφεται γύρω από την Αθήνα! Και ότι βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη από την Εκάλη ή τη Βουλιαγμένη είναι «παιδί ενός κατώτερου Θεού», πόσο δε μάλλον αν πρόκειται για νησί όσο μεγάλο ή κοσμοπολίτικο και αν είναι.

Διαλυμένα υποτυπώδη λιμάνια, ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σχολεία του ενός μαθητή, νερό με υδροφόρες, πανάκριβες μετακινήσεις και κάτοικοι εγκαταλελειμμένοι στα καιρικά φαινόμενα, στην βοήθεια του Θεού και στον… πατριωτισμό των κυβερνητών!

Μεγάλα λόγια, ακόμα μεγαλύτερες υποσχέσεις και από έργα ούτε καν τα απαραίτητα… Ο κάθε πρωθυπουργός, υπουργός, υποψήφιος βουλευτής μετράει τους νησιώτες σαν εκλογικά «κουκιά» και κάθε 4 χρόνια υπόσχεται αυτά που θέλουν να ακούσουν οι δύσμοιροι «ξεχασμένοι» Έλληνες, οι οποίοι ζουν ένα «τρενάκι του τρόμου» που εναλλάσσει την ελπίδα και την απογοήτευση.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα προβλήματα που χρόνια βασανίζουν τα νησιά, κάποιοι αποφάσισαν πριν από μερικά χρόνια και γίνουν τελάληδες φωνάζοντας: «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» μετατρέποντας τα νησιά σε αποθήκες της Ευρώπης!

Επαναλαμβανόμαστε και κινδυνεύουμε να γίνουμε γραφικοί, όμως το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα μικροκομματικά παιχνίδια επικράτησης και το blame game των επίδοξων σωτήρων (για να μην πω μαθητευόμενων μάγων) της χώρας μας και θέλει λύση όχι «εδώ και τώρα», αλλά «χθες» με την ελπίδα να σωθεί ότι έχει απομείνει…

Διότι δυστυχώς ότι χάσαμε μέχρι τώρα ούτε καν ένας πραγματικός μάγος δεν μπορεί να μας τα δώσει πίσω!

Ι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This