26-5-2020

Αστυνομικοί Ρεθύμνου: «Τέλος τα άβατα στην περιοχή»

Ξέσπασαν για τις παραβατικές συμπεριφορές που καλούνται να καταστείλουν στο Ρέθυμνο οι αστυνομικοί του νομού, με αφορμή το διπλό φονικό που συντάραξε πριν από λίγες μέρες τα Ανώγεια, αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Μαΐου στα Ανώγεια έχασαν τη ζωή τους ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη, ενώ, στη συνέχεια, ο δεύτερος σκοτώθηκε από το γιο του 63χρονου, Μανώλη.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου αναφέρει ότι τους έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό η παραβατικότητα στον νομό, που αφορά κυρίως στις ζωοκλοπές, την οπλοκατοχή και τα ναρκωτικά.

«Τέτοιου είδους συμπεριφορές διαπιστώνεται ότι προκαλούνται συνήθως από άτομα, τα οποία έχουν τη λανθασµένη εντύπωση ότι είναι υπεράνω του νόµου ή/και ότι µπορούν να πάρουν τον νόµο στα χέρια τους και να προβούν σε αυτοδικίες, µένοντας ατιµώρητοι», τονίζουν.

Ποτέ ξανά

Στη συνέχεια δηλώνουν πως οι παραβάτες θα τους βρουν απέναντί τους και ότι δεν θα επιτρέψουν ξανά τη δημιουργία αβάτων, «επειδή βρισκόμαστε στο ίδιο έργο ξανά θεατές: είτε με όπλα που βγαίνουν επικαλούμενα την κακώς νοούμενη “παράδοση”, είτε με κτηνοτρόφους που λυμαίνονται ανεξέλεγκτα περιοχές, δηµιουργώντας πρόβληµα στις τοπικές κοινωνίες ή με άτομα που απειλούν με το “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;” και το “έχω µπάρµπα στην Κορώνη” ή επενδύουν στον εκφοβισµό των πολιτών, με απώτερο σκοπό τη σιωπή».

Τέλος, οι αστυνομικοί καλούν την Πολιτεία να εφαρμόσει άμεσα σχέδια κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής δράσης στην περιοχή, καθώς, όπως υποστηρίζουν, το ζήτημα της παραβατικότητας δεν είναι μόνο αστυνομικό, αλλά και κοινωνικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

error: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του newsbreak.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.
newsbreak.gr

FREE
VIEW