Σάββατο 15/5/2021

Συνελήφθησαν ανήλικοι (13 και 14 ετών) με μολότοφ στις τσάντες τους! Τι φοβούνται οι Αρχές

Πέντε ανήλικοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες, Σάββατο, το βράδυ στην περιοχή του Θησείου. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι στα σακίδιά τους είχαν άδεια μπουκάλια αλλά και μπουκάλια γεμάτα βενζίνη.

Μεταφέρθηκαν στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας και όπως αποκάλυψαν στους αστυνομικούς είχαν στόχο να επιτεθούν τη νύχτα σε αστυνομικούς στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με το cnn.gr πρόκειται για παιδιά ηλικίας 13, 14 και 17 ετών, τα οποία μόλις είδαν τους αστυνομικούς να τους πλησιάζουν για να τους εξετάσουν άρχισαν να τρέχουν για να εξαφανιστούν. Χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Παραδέχθηκαν είχαν δώσει ραντεβού -μέσω εφαρμογής στο Διαδίκτυο- για να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις στα Εξάρχεια χωρίς να γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι άτομα που δρουν χρόνια στον αντιεξουσιαστικό χώρο έχουν μπει στη διαδικασία της «στρατολόγησης» νέων ατόμων που είναι «αχαρτογράφητα» και δεν έχουν απασχολήσει τις Αρχές. Μάλιστα, δεν διστάζουν να «στρατολογήσουν» ακόμη και παιδιά τέτοιων ηλικιών, όπως αυτά που συνελήφθησαν χθες.

Οι τελευταίες πληροφορίες που υπάρχουν, αναφέρουν ότι οι νεαροί συνεννοούνται μέσω εφαρμογής στο Διαδίκτυο για συναντήσεις σε διάφορα σημεία γύρω από την Ακρόπολη. Παραλαμβάνουν τα απαραίτητα υλικά από «καβάτζες» και τα μεταφέρουν στα Εξάρχεια, όπου και κατασκευάζουν τις μολότοφ λίγο πριν την επίθεση.

Τα κινητά των πέντε νεαρών έχουν κατασχεθεί και θα σταλούν για εξερεύνηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας δεν αποκλείουν «στρατολόγος» και διοργανωτής τέτοιων ομάδων να είναι και καταζητούμενος για τρομοκρατία, τον οποίο οι Αρχές αναζητούν για να συλλάβουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ