14-7-2020

Κατέρρευσε η σκευωρία κατά Φιλιππάκη, βαρύτατα εκτεθειμένος ο πρόεδρος της εξεταστικής Ι. Μπουγάς

Η χθεσινή κατάθεση της υποκλαπείσας συνομιλίας Μιωνή – Παππά, συνθλίβει στην κυριολεξία το βρώμικο σχέδιο που κάποιοι είχαν εξυφάνει κατά του εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη, του Αλέξανδρου Τάρκα αλλά και της Γιάννας Παπαδάκου. Αποκαλύπτονται όμως και τα κίνητρα όσους επιχείρησαν να στήσουν αυτή την σκευωρία. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι επεδίωκαν την συγκάλυψη δύο μεγάλων σκανδάλων που, μην απορήσετε, αν αποδειχθεί σύνδεση τους. Το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ και το σκάνδαλο Novartis.

Και τα δύο σκάνδαλα αυτά αφορούν διασπάθιση κολοσσιαίου ποσού δημοσίου χρήματος, και μάλιστα η φύση των δυό σκανδάλων μπορεί σε κάποιο σημείο να τέμνεται. Για παράδειγμα να υπήρχε ξέπλυμα μίζας από την φαρμακευτική εταιρεία, μέσω πολυδαίδαλων διαδρομών οφσόρ. Αυτά όμως θα τα διερευνήσει η δικαιοσύνη που όπως αποδεικνύει, δεν λυγίζει μπροστά σε καμιά πολιτική, επιχειρηματική, η εκδοτική πίεση.

Αποκαλύπτεται το θεσμικό έγκλημα του Ι. Μπουγά κατά Φιλιππάκη!

Οι χθεσινές αποκαλύψεις όμως από την υποκλοπή εκθέτουν ανεπανόρθωτα και εξηγούν το λόγο που μέλη της προανακριτικής δεν επιθυμούσαν σε καμία περίπτωση να εξεταστεί ο Ιωάννης Φιλιππάκης ως μάρτυρας, αλλά κυρίως να κληθούν τα πρόσωπα που είχε υποδείξει ο Ιωάννης Φιλιππάκης, ως μάρτυρες!

Προφανώς ο εκδότης της «δημοκρατίας» Γιάννης Φιλιππάκης, που κλήθηκε ως… δήθεν «ύποπτος» για μερικές μέρες στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, δικαιώνεται σήμερα πανηγυρικά για την επιλογή του να ζητήσει να καταθέσουν ως μάρτυρες ο Γιώργος Βασιλειάδης αλλά και εκ νέου ο Νίκος Παππάς, αλλά και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου. Και τα τρία αυτά πρόσωπα αναφέρονται ή συμμετέχουν στην συνομιλία!

Άρα ο κύριος Μπουγάς έχει προσωπικά βαρύτατες ευθύνες για το γεγονός ότι παρεμπόδισε αυτή την εξέλιξη που θα έριχνε άπλετο φως στην βρώμικη αυτή υπόθεση συγκάλυψης σκανδάλων κατά του Ελληνικού δημοσίου. Αντίθετα, επέτρεψε στον Μιωνή να καταθέσει και να αφήσει βαρύτατα αιχμές ακόμα και για την σύζυγό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για σχέσεις της με τον δικηγόρο των οφσόρ, Σταύρο Παπασταύρου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ