Δευτέρα 21/6/2021

Για ψευδορκία στέλνουν την κ. Ράικου μέλη της προανακριτικής

Η κυρία Ράικου κατά την ένορκη εξέταση της είχε ισχυριστεί πως δεν υπήρχε έγγραφο των αμερικανικών αρχών που εμπλέκει κυβερνητικούς αξιωματούχους σε δωροδοκίες. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες του ΣυΡιζΑ είχε πει ότι ποτέ κατά τη διάρκεια της θητείας της δεν ανέφεραν οι Δικαστικές, Εισαγγελικές και ερευνητικές Αρχές των ΗΠΑ κάτι για δωροδοκία “κυβερνητικών αξιωματούχων “,

Έγγραφο διαψεύδει τους ισχυρισμούς Ράικου και μιλά ευθέως για δωροδοκίες

Στην προανακριτική όμως έφτασε έγγραφο το οποίο διαψεύδει τον ισχυρισμό της κυρίας Ράικου. Συγκεκριμένα, στο από 29/12/ 2016 υπ αριθμό φακελου- ΝΚ-20573205.15 επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης Το οποίο μάλιστα απευθύνεται στην κυρία Ράικου , το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών αναφέρει:

«Οι προστατευόμενοι μάρτυρες βρισκόταν σε εξαιρετική θέση εκ της οποίας είχαν πρόσβαση και γνώση του αποδεικτικού υλικού αναφορικά με δωροδοκίες, που έλαβαν χώρα από πλευράς Novartis σε αξιωματούχους στην Ελλάδα και αναφέρονται κατηγορίες αποδεικτικών εγγράφων τα οποία σχετίζονται με δωροδοκίες κυβερνητικών αξιωματούχων με αντάλλαγμα τη συνταγογράφηση προϊόντων της Novartis, καταστάσεις περιέχουσες ονοματεπώνυμα, ποσά και ημερομηνίες καταβολών σε συγκεκριμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους και καταστάσεις εμφαίνουσες αυξημένες καταβολές σε εταιρείες ΜΜΕ που χρησιμοποιούνταν για ξέπλυμα χρήματος επί σκοπώ δωροδοκία κυβερνητικών αξιωματούχων…»

Μετά από αυτό η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε αποστολή των πρακτικών και του εγγράφου των ΗΠΑ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση πιθανών ευθυνών της κ. Ράικου, εκτός από την προφανή ψευδορκία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ