Τρίτη 18/5/2021

Αποτροπιασμός για το παγκόσμιο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας με έδρα τη Γερμανία! 16.000 μέχρι στιγμής τα θύματα

Στην αρχή κανείς -ακόμη και οι πιο έμπειροι ερευνητές των Αρχών- δεν μπορούσε να αντιληφθεί το μέγεθος της υπόθεσης. Μιας υπόθεσης που εν πρώτοις, τουλάχιστον, έμοιαζε να έχει μόνο τοπική εμβέλεια στην πόλη Μπέργκις Γκλάντμπαχ της Βόρειας Ρηνανίας-Bεστφαλίας.

Στην πορεία όμως, κι όπως διαφάνηκε από τα τελευταία στοιχεία που είδαν -και- το φως της δημοσιότητας, πρόκειται δίχως ίχνος υπερβολής ίσως για ένα πραγματικό κύκλωμα και ένα σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, τεραστίων διαστάσεων για τα γερμανικά χρονικά! Oλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2019 από έρευνες σε βάρος ενός 43χρονου στο Μπέργκις Γκλάντμπαχ, ο οποίος βιντεοσκοπούσε την ανήλικη κόρη του ενώ ασελγούσε πάνω της. Στη συνέχεια δε, ο πα-τέρας ανέβασε τα επίμαχα βίντεο στο Διαδίκτυο, κοινοποιώντας τα σε άλλους.

Το σκοτεινό «κουτί της Πανδώρας» άνοιξε και σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Bεστφαλίας έκτοτε έχουν εντοπιστεί συνολικά 30.000 διαδικτυακές διευθύνσεις ΙP που σχετίζονται με την αποτρόπαια υπόθεση! «Όταν άκουσα τον αριθμό έπαθα σοκ», ανέφερε στη Deutsche Welle o Γιόχανες Βίλχελμ Ρέριγκ, επιτετραμμένος της γερμανικής κυβέρνησης για θέματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Ωστόσο παραμένει ακόμη ασαφές πόσα φυσικά πρόσωπα ακριβώς κρύβονται πίσω από τις 30.000 διαδικτυακές διευθύνσεις, διότι ένας δράστης ενδέχεται να χρησιμοποιούσε περισσότερες από μία. Ενδέχεται επίσης όμως, ο αριθμός των δραστών να είναι ακόμα μεγαλύτερος!

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης του κρατιδίου, Πέτερ Μπίζενμπαχ, είχε τεθεί ως στόχος εξαρχής να βρεθούν τα πραγματικά πρόσωπα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία του Διαδικτύου, ενώ με τη διερεύνηση αυτών των υποθέσεων ασχολείται ειδική μονάδα κατά του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο (ZAC).

Νέα task force

Από 1ης Ιουλίου ξεκίνησε μια νέα task force αρμόδια για την καταδίωξη δραστών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Στην υπόθεση του Μπέργκις Γκλάντμπαχ έχουν ήδη ταυτοποιηθεί 72 ύποπτοι για τέλεση αδικημάτων, δέκα εκ των οποίων τελούν υπό κράτηση. Εναντίον οκτώ εξ αυτών έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες.

Ο αριθμός των επίσημα καταγεγραμμένων περιπτώσεων σεξουαλικής βίας και αδικημάτων παιδικής πορνογραφίας παρουσιάζει αυξητική τάση στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια. Το 2019 καταγράφηκαν σχεδόν 16.000 περιπτώσεις σεξουαλικής βίας εναντίον παιδιών, ενώ η γερμανική αστυνομία εντόπισε επίσης πάνω από 12.000 περιστατικά παιδικής πορνογραφίας τον τελευταίο χρόνο, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με το 2016.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ