Σάββατο 12/6/2021

Δαιμόνιοι κομπιναδόροι στη Λάρισα άρπαξαν πάνω από €130.000 από 30 επιχειρηματίες, με «πειραγμένες» αποδείξεις

Περισσότερα από 130.000 ευρώ ήταν τα κέρδη μιας εγκληματικής ομάδας, η οποία έστηνε οργανωμένες απάτες σε βάρος επιχειρήσεων.

Ύστερα από πολύμηνες έρευνες η Ασφάλεια Λάρισας ταυτοποίησε δύο από τα τρία βασικά μέλη της σπείρας που εξαπάτησαν 46 επιχειρηματίες σε όλη τη χώρα και κατάφερε να συλλάβει το ένα από αυτά.

Τουλάχιστον από τα τέλη Οκτωβρίου του 2019 έως τα τέλη του περασμένου Απριλίου, μέλη της οργάνωσης επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και, για να εξασφαλίσουν την εμπιστοσύνη τους, συστήνονταν ως σημαντικά πρόσωπα, όπως γιατροί, φαρμακοποιοί, ακόμα και αντιδήμαρχοι των περιοχών όπου έχουν την έδρα τους οι επιχειρήσεις.

Στη συνέχεια δήλωναν ότι ενδιαφέρονται για την αγορά προϊόντων και τους έστελναν ηλεκτρονικά πλαστές αποδείξεις για τη μεταφορά χρημάτων ως προκαταβολή για τις υποτιθέμενες αγορές.

Κατάθεση της διαφοράς

Φρόντιζαν, όμως, τα «ποσά» που αναγράφονταν να είναι μεγαλύτερα από αυτά που είχαν συμφωνηθεί κι έτσι επικοινωνούσαν εκ νέου με τις επιχειρήσεις και ζητούσαν να κατατεθεί σε λογαριασμούς τους η υποτιθέμενη διαφορά. Με το κόλπο αυτό είχαν επιχειρήσει να εξαπατήσουν συνολικά 46 επιχειρήσεις. Από αυτές, σε 30 περιπτώσεις είχαν καταφέρει να αποσπάσουν συνολικά 136.653 ευρώ, ενώ στις υπόλοιπες 16 περιπτώσεις δεν τα κατάφεραν.

Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας κατά περίπτωση, στην οποία περιλαμβάνονται άλλα 21 μέλη της σπείρας που δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, αποδείξεις ανάληψης μετρητών, χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα και χρηματικά ποσά, κάρτες και βιβλιάρια τραπεζών και παραστατικά ανάληψης χρημάτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ