«Ψευτογιατρίνα» στη Θεσσαλονίκη έταζε «ειδικά χάπια» σε καρκινοπαθείς για να τους παίρνει λεφτά

Must Read

Άλλη μία υπόθεση ψευτογιατρού είδε το φως της δημοσιότητας στη χώρα μας, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, όπου μία γυναίκα εμφανιζόταν ως ιατροδικαστής και γιατρός εξωτερική συνεργάτρια του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ!

Η ψευτογιατρίνα καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας, ωστόσο με την απόφαση του δικαστηρίου η έφεση που άσκησε έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θράκης και έτσι δεν φυλακίστηκε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η γυναίκα πλησίαζε ανυποψίαστους ασθενείς, που έπασχαν από διάφορες μορφές καρκίνου και είχαν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις και τους υποσχόταν ότι μπορεί να τους προμηθεύσει ειδικά χάπια και ιατρικά βοηθήματα για την πάθησή τους που τα έφερνε αποκλειστικά από το εξωτερικό για τους ίδιους, αποσπώντας έτσι διάφορα χρηματικά ποσά.

Το όφελός της ήταν πολλών χιλιάδων ευρώ, αλλά η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε και πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης ύστερα από την καταγγελία μιας γυναίκας από το Ερατεινό του Δήμου Νέστου στην Καβάλα, που έπασχε από καρκίνο, στην οποία η κατηγορούμενη είχε υποσχεθεί ειδικό κοκτέιλ φαρμάκων χημειοθεραπείας!

Σε δηλώσεις της επί του θέματος η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασία Αντωνίου-Πούγγουρα επισήμανε ότι τέτοιες περιπτώσεις απασχολούν συχνά το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.

Ανέφερε ότι οι ασθενείς με καρκίνο και οι συγγενείς τους αποτελούν «εύκολη λεία» για τους επιτηδείους που εκμεταλλεύονται την ανάγκη που έχουν για ελπίδα θεραπείας.

«Η ποινή για αντιποίηση ιατρικής ιδιότητας», τόνισε η πρόεδρος του ΙΣΚ, «θα πρέπει να αναθεωρηθεί και να γίνει αυστηρότερη γιατί ο κατηγορούμενος προσβάλλει την υγεία, το ύψιστο αυτό αγαθό για κάθε άνθρωπο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This