Σάββατο 12/6/2021

Novartis: Πλήρωσαν όποιον μιλάει (και γράφει) ελληνικά για να κουκουλώσουν το σκάνδαλο!

Αποκαλύπτει ο κύριος Μάξιμος

Ήταν σκάνδαλο η Novartis ; Ή μήπως ήταν σκευωρία για να μπλέξουν κάτι αθώα παλικάρια, που ποτέ δεν φταίνε, αλλά και εάν φταίνε, έχουν νομοθετήσει οι ίδιοι την ασυλία τους; Φυσικά και ήταν.

Ήταν όντως το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης; Φυσικά και ήταν. Με την βούλα πλέον των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες με το πρόστιμο που επέβαλαν στην εταιρεία, το οποίο υπερέβη το 1 δισεκατομμύριο $, το καθιστά όχι μόνο το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης για την Ελλάδα, αλλά ίσως και το μεγαλύτερο σκάνδαλο παγκοσμίως.

Και πως στην ευχή γίνεται οι αμερικανοί να εισπράττουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια για ένα σκάνδαλο που έγινε στην Ελλάδα και το πλήρωσαν κυρίως οι έλληνες φορολογούμενοι; Πως είναι δυνατόν να κυκλοφορούν όλα τα λαμόγια ελεύθερα, να μην έχει μπει κανένας φυλακή, αλλά να μην έχει πάρει και ευρώ η Ελλάδα πίσω από την πολυεθνική;

Κάνεις έγκλημα και θέλεις να γλυτώσεις; Προσέλαβε μια εταιρεία «διαχείρισης ρίσκου».

Υπάρχει λοιπόν μία εταιρεία από έλληνες που έχει και παράρτημα στην Ελβετία. Στην Ελβετία φυσικά το έχει για τις περίεργες πληρωμές. Είναι εταιρεία που παρουσιάζεται ως εταιρεία δημοσίων σχέσεων και σχετίζεται μάλιστα με γνωστή πολιτική οικογένεια. Αυτή η εταιρεία λοιπόν αναλαμβάνει και συμβόλαια «διαχείρισης ρίσκου« για εταιρείες.

Αντί λοιπόν η Novartis  να πληρώσει ένα δις αποζημίωση και στην Ελλάδα για τις πρακτικές της, πλήρωσε μερικά εκατομμύρια στην ενλόγω εταιρεία και αυτή ανέλαβε τα υπόλοιπα. Και φυσικά δικαιολόγησε τα λεφτά που πήρε μέχρις 1 €! Ξαφνικά λοιπόν, δεκάδες άρθρα σε διαβόητα site, αυτά που φιγουράρουν και στην λίστα Πέτσα, αλλά και γνωστές εφημερίδες, άρχισαν να στήνουν το παραμύθι περί σκευωρίας.

Από κοντά πολιτικοί και τηλεμαϊντανοί, άρχισαν να βομβαρδίζουν την κοινωνία με το ίδιο παραμύθι. Λες και κάποιος τους φορτώνει στο μυαλό το πρωί τι θα πουν και κατά τη διάρκεια της ημέρας άρχιζαν να το ξεφουρνίζουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν. Και φτάσαμε στο σημείο να γίνει μέχρι και προανακριτική, όχι για αυτούς που τα έπιασαν από την εταιρεία, αλλά για αυτούς που προσπάθησαν να την ξεσκεπάσουν!

Ήταν τόσο οργανωμένο το σχέδιο, που ακόμα και όταν βγήκε ο εξωδικαστικός συμβιβασμός στην Αμερική, ήταν έτοιμη την απάντηση: Μα δεν αναφέρονται ονόματα πολιτικών, άρα είναι σκευωρία! Λες και οι αμερικάνοι ενδιαφέρονται για το ποιος τα άρπαξε στο Ελλάντα. Και έφτασα να πουν το αμίμητο, ότι η εταιρεία πλήρωσε ένα δις δολάρια στην Αμερική, επειδή τα άρπαξε στην Ελλάδα η Σούλα η παιδίατρος!

Η πληρωμή για τις υπηρεσίες έγινε στο ελβετικό παράρτημα της ελληνικής εταιρείας, ως γνωστόν στην Ελβετία είναι και η έδρα της Novartis, οπότε δεν πρόκειται να βγει τίποτα προς τα έξω. Κάπως έτσι, η πολυεθνική γλίτωσε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, η Ελλάδα δεν πήρε φράγκο, πλούτισαν όμως κάποιοι δημοσιογράφοι και πιθανότατα κάποιοι πολιτικοί. Και γελάνε όλοι εις βάρος μας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ