Σάββατο 15/5/2021

Στο αυτόφωρο παραπέμπεται ο αστυνομικός που φέρεται να εμπόδισε τη σύλληψη κουκουλοφόρου

Την κράτηση και παραπομπή στο αυτόφωρο του αστυνομικού που φέρεται να εμπόδισε τη σύλληψη κουκουλοφόρου, διέταξε ο εισαγγελέας.

Ο ίδιος ο συλληφθείς, πάντως, στους υπόλοιπους αστυνομικούς είπε ότι βρισκόταν στο συλλαλητήριο στο πλαίσιο των καθηκόντων του, καθώς είναι αποσπασμένος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν είχε ποτέ πρόθεση να απελευθερωθεί κρατούμενος.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο κουκουλοφόρος είχε επιτεθεί σε αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, αλλά, λόγω της παρέμβασης, δεν συνελήφθη.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ καταγγέλλουν την ύπαρξη και δεύτερου αστυνομικού -επίσης εκτός υπηρεσίας- που ήταν μαζί με τον πρώτο, ο οποίος έβγαλε την υπηρεσιακή του ταυτότητα και την έδειχνε στους αστυνομικούς, ζητώντας τους να αφήσουν ελεύθερο τον κουκουλοφόρο.

Οργανωμένο σχέδιο

Ένα οργανωμένο σχέδιο να τραυματίσουν σοβαρά αστυνομικούς «βλέπουν» οι Αρχές πίσω από τα χθεσινά επεισόδια. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των επιθέσεων, οι κουκουλοφόροι τούς έριχναν τις μολότοφ στο κεφάλι και απόδειξη αποτελεί και το κράνος ενός εκ των αστυνομικών της ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε από τη μολότοφ στο κεφάλι έχει εγκαύματα στο πρόσωπό του, ενώ έχουν σπάσει και τα μπροστινά του δόντια.

Στις καταθέσεις τους, οι έξι τραυματίες αστυνομικοί περιγράφουν τη μανία των επιθέσεων, ενώ εντύπωση προκαλούν οι δεκάδες έτοιμες για χρήση μολότοφ που εντοπίστηκαν από τις Αρχές. Όλες έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για έρευνα DNA και αποτυπωμάτων, ενώ ψάχνουν καρέ-καρέ σε βίντεο να απομονώσουν και να ταυτοποιήσουν άτομα που πήραν μέρος στα επεισόδια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ