Πιέζουν το Δικαστικό Συμβούλιο για να προαχθεί σκανδαλωδώς η κατηγορούμενη Ράικου;

Must Read

Σε πλήρη εξέλιξη φαίνεται πως βρίσκεται η πρωτοφανής στα δικαστικά χρονικά μεθόδευση που σχεδίασαν κάποιοι στον Άρειο Πάγο, γνωρίζοντας πως η πλειοψηφία των ανώτατων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών δεν πρόκειται να εγκρίνουν την προαγωγή της Αντιεισαγγελέα Εφετών Ελένης Ράικου. Δυστυχώς στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας Βρίσκονται κάποιοι που εκβιάζονται ή ακόμα χειρότερά αποτελούν μέλος διεφθαρμένων πολιτικών που λειτουργούν ως συμμορίες

Η συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των έντιμων Ελλήνων δικαστών φυσικά δεν επέτρεπε να δώσουν προαγωγή στην κ. Ράικου με βάση την υπηρεσιακή της πορεία σε σχέση με άλλους συναδέλφους της. Αλλά και για την προσωπική της συμπεριφορά που κάποιοι θεωρούν ντροπιαστική για δικαστική λειτουργό. Για το λόγο αυτό άλλωστε ήταν αρνητική και η εισήγηση του αρμόδιου Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Έτσι συνολικά 21 Αντιεισαγγελείς στη θέση του Εισαγγελέα Εφετών, αλλά όχι η Ελένη Ράικου καθώς και ακόμα τέσσερις συνάδελφοι της. Η τέως Εισαγγελέας Διαφθοράς και οι άλλοι τέσσερις συνάδελφοι της θα κριθούν αύριο από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. Και φαίνεται πως κάποιοι φαύλοι έχουν αρχίσει να πιέζουν προκειμένου η κυρία Ράικου να προαχθεί!

Πρόκειται για πρωτοφανή γεγονότα στα δικαστικά χρονικά όπως μας έλεγαν παλιοί δικαστικοί λειτουργοί οι οποίοι δεν θυμούνται να γίνονται προαγωγές σε δύο φάσεις. Και δεν θυμόντουσαν ποτέ να υπάρχουν τέτοιες αισχρές πιέσεις σε ανώτατους δικαστές. Θυμίζοντας με νόημα τις πιέσεις που δέχτηκε ο Ζαχαρής που έφτασε σε σημείο να τον εκβιάσουν με δημοσιεύματα για παλαιότερη υπόθεση του. Και φαίνεται ότι τα κατάφεραν αφού παρέπεμψε σκανδαλωδώς την Τουλουπάκη.

Το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι αν Θα περάσει η παρέμβαση σε αυτή τη μεθόδευση που στόχος της ειναι η προαγωγή της Ελένης Ράικου σε δεύτερο χρόνο. Βλέπετε η εν λόγω εισαγγελική λειτουργός είναι βασικός μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Όμως οι ίδιοι οι συνάδελφοι της δεν έχουν πειστεί μέχρι σήμερα για την προαγωγή της και για το λόγο αυτό είχαν αναβάλει την εξέταση της προαγωγής της και δεν την έκριναν διατηρητέα στην θέση του Αντεισαγγελέα όπως είθισται, όταν κάποιος εισαγγελικός λειτουργός δεν προαχθεί μαζί με τους άλλους συναδέλφους της που είναι στην ίδια επετηρίδα και κρίνονται από το ίδιο δικαστικό συμβούλιο. Αναμένουμε να δούμε τι θα πράξουν αύριο και εάν οι εκβιασμοί και οι πιέσεις θα περάσουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This