Λογιστής-αρχαιοκάπηλος είχε μετατρέψει σπίτι και γραφείο στη Δράμα σε… αρχαιολογικά μουσεία!

Must Read

Σε… μουσεία είχε μετατρέψει το σπίτι και το επαγγελματικό του γραφείο στη Δράμα ένας 64χρονος λογιστής, αλλά φαίνεται ότι δεν έκανε καλά τους λογαριασμούς του, καθώς οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τα περισσότερα από 5.500 αρχαία νομίσματα που είχε στην κατοχή του, μαζί με άλλα αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας.

Αξιοποιώντας πληροφορίες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης έκαναν την Τετάρτη αιφνιδιαστικό έλεγχο στο σπίτι και το γραφείο του 64χρονου, όπου βρήκαν 5.533 αρχαία νομίσματα, τα οποία εξέτασε αρχαιολόγος και διαπίστωσε ότι ανάγονται από την εποχή του Σιδήρου (9ος αιώνας π.Χ.) και αντιπροσωπεύουν όλες τις περιόδους, Αρχαϊκή, Κλασσική, Ρωμαϊκή, Ελληνιστική, έως τη Βυζαντινή και την Οθωμανική!

Στο πλαίσιο της έρευνας στους χώρους του 64χρονου κατασχέθηκαν και 69 αντικείμενα, όπως δαχτυλίδια, βραχιόλια, αιχμές βελών, ανθρώπινα ειδώλια, μενταγιόν και άλλα, που ανάγονται στις ίδιες περιόδους, όπως και ένα αγγείο (κάνθαρος) της Ελληνιστικής περιόδου (3ος αιώνας π.Χ.). Στην κατοχή του βρέθηκαν επίσης πλήθος βιβλίων και φύλλων χάρτου, που αφορούσαν αρχαία νομίσματα, ηλεκτρονικοί χάρτες τοποθεσιών, καθώς και λίστες νομισμάτων με αντιστοιχίες τιμών.

Συλλέκτης αρχαιοτήτων

Μάλιστα, κατά την προανακριτική του εξέταση ο 64χρονος -που αυτοαποκαλείται «συλλέκτης αρχαιοτήτων»– δήλωσε ότι αγόρασε τα αρχαία στο παρελθόν, σε βάθος πολλών χρόνων.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Δράμας, ενώ τα αρχαία νομίσματα και τα αντικείμενα θα αποσταλούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων της πόλης για φύλαξη, αξιολόγηση και εκτίμηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This