Επιτήδειοι εξαπατούσαν συνταξιούχους με πρόσχημα τα αναδρομικά, μαζεύοντας σχεδόν 400.000 ευρώ!

Must Read

Μετά από οργανωμένη έρευνα, η ασφάλεια Ρόδου κατάφερε να εξαρθρώσει πολυμελή σπείρα που είχε εξαπατήσει 70 ανυποψίαστους συνταξιούχους σε όλη την Ελλάδα, με λεία κάτι λιγότερο από 400.000 ευρώ!

Σύμφωνα με την Ασφάλεια, ο 43χρονος αρχηγός της οργάνωσης -που βρίσκεται ήδη στη φυλακή για παρόμοιες υποθέσεις- τηλεφωνούσε στα θύματα κυρίως τις πρωινές ώρες που λειτουργούν οι τράπεζες και συστηνόταν ως διευθυντής ή υπάλληλος Τράπεζας, ανιψιός Δημάρχου ή γιος ιερέα. Ισχυριζόταν ότι δικαιούνταν επιστροφή χρημάτων ως αναδρομικά λόγω κρατήσεων παρελθόντων ετών από συντάξεις ή ασφαλιστικούς φορείς και τους έπειθε να καταθέσουν σε διάφορους λογαριασμούς αντίτιμο ίσο με τον Φ.Π.Α. του ποσού που δικαιούνται.

Μάλιστα, για να γίνει πιο πειστικός και να τους κάνει να νιώσουν την πίεση του χρόνου, τους έλεγε ότι έχει εκδοθεί τραπεζική επιταγή στο όνομά τους, όμως έχει λήξει προ μίας ημέρας ή λήγει την ίδια μέρα και ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εντός της ημέρας.

Οι αρχές συνέλαβαν συνολικά 17 άτομα σε Κρήτη, Αττική, Αχαΐα, Ηλεία και Κυκλάδες,  με τις κατηγορίες της συγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Εκτός από τον 43χρονο αρχηγό, συνελήφθησαν δυο βασικά στελέχη της οργάνωσης, ένας άνδρας ηλικίας 20 και μια γυναίκα 25 ετών και 14 συνεργοί τους, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί άλλα 37 περιφερειακά μέλη της σπείρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This