Εξαρθρώθηκε σπείρα που ξάφριζε σπίτια ηλικιωμένων στην Αττική με τη μέθοδο της απασχόλησης!

Must Read

Περισσότερα από 100.000 ευρώ κατάφεραν να αποσπάσουν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία λήστευαν ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με το πρόσχημα ότι ήταν τεχνικοί της ΔΕΗ!

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ασφάλειας και τη συνδρομή της ΟΠΚΕ, συνελήφθησαν δύο άνδρες Ρομά, ενώ ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί για δύο ακόμη άτομα, τα οποία αναζητούνται.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι δράστες, οι οποίοι κατηγορούνται για εννιά υποθέσεις, δρούσαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στο στόχαστρό τους ήταν κυρίως ηλικιωμένα άτομα.

Ηγετικό και συντονιστικό ρόλο είχε ο ένας εκ των Ρομά που συνελήφθησαν. Ο αρχηγός της συμμορίας και ακόμα ένα μέλος κινούνταν κυρίως πρωινές ώρες με Ι.Χ. αυτοκίνητο σε διάφορες περιοχές, με σκοπό να εντοπίσουν άτομα μεγάλης ηλικίας.

Αφού εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους, τα προσέγγιζαν και προσποιούμενοι τους τεχνικούς εταιρίας ηλεκτροδότησης, υπαλλήλους του δήμου, υποψήφιους ενοικιαστές, εισέρχονταν στις οικίες τους. Μάλιστα, σε μία από τις περιπτώσεις εισέβαλαν στο σπίτι του θύματος, με την πρόφαση ότι ήθελαν να αφήσουν μία γλάστρα με φυτά.

Κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους

Όταν κατάφερναν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ηλικιωμένων, τους καθοδηγούσαν και τους αποπροσανατόλιζαν με διάφορες δικαιολογίες κάθε φορά, ενώ παράλληλα ερευνούσαν τους χώρους και με γρήγορες και μεθοδευμένες κινήσεις αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή, τα οποία «έπεφταν» στα μάτια τους.

Όπως διαπιστώθηκε, ο ένας εκ των δύο Ρομά είχε καταφέρει να διοχετεύσει τα κοσμήματα και τα τιμαλφή σε ενεχυροδανειστήρια. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί κλοπές στις περιοχές Αλίμου, Βούλας, Χολαργού, Χαλανδρίου και Αγίας Βαρβάρας, με τη λεία που αποκόμισαν να υπερβαίνει τα 103.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This