Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης διακίνησης αλλοδαπών από την Ελλάδα προς το εξωτερικό

Μεταξύ των συλληφθέντων και ένας αστυνομικός

Must Read

Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα και Κω, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξάρθρωσε σπείρα, η οποία διευκόλυνε την παράνομη έξοδο αλλοδαπών από την Ελλάδα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέσω του αεροδρομίου της Κω.

Μεταξύ των έξι συλληφθέντων, δύο εκ των οποίων κατάγονται από τη Συρία, είναι και ένας αστυνομικός που υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα του νησιού.
Ο τελευταίος, λόγω της θέσης του, εκτελούσε κατά διαστήματα καθήκοντα διαβατηριακού ελέγχου και ενημέρωνε σχετικά την οργάνωση, ώστε να επιλέγει τις καταλληλότερες πτήσεις. Παράλληλα, για την εμπλοκή του στην υπόθεση, αναζητείται ακόμα ένας αλλοδαπός.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και διατάξεις για τις σχέσεις Κράτους-Πολίτη, κατά περίπτωση.

Αλλοδαπός ο επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης

Ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, η οποία δρούσε τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2018, είχε 36χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εντόπιζε τους «ενδιαφερόμενους» στην περιοχή της Αττικής και, κατόπιν, συντόνιζε και οργάνωνε τα στάδια της διακίνησής τους.
Τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης είχαν έδρα την Κω, απ’ όπου οι αλλοδαποί επιβιβάζονταν σε απευθείας πτήσεις για διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Για κάθε επιτυχημένη διακίνηση, η οργάνωση λάμβανε ως αμοιβή από 4.500 έως 6.000 ευρώ, ποσά τα οποία οι διακινούμενοι αλλοδαποί κατέβαλαν προκαταβολικά και εξ’ ολοκλήρου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δε, παρουσιάζει η πληροφορία ότι, στην προσπάθεια τους τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά των διακινούμενων αλλοδαπών να θυμίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο Ευρωπαίους, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν ακόμα και… make up!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This