Στον Προμαχώνα έκαναν «τσακωτή» 48χρονη Βουλγάρα, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για εμπόριο βρεφών!

Must Read

Μάταιη αποδείχθηκε η απόπειρα μιας 48χρονης Βουλγάρας να φύγει από τη χώρα μέσω του μεθοριακού σταθμού του Προμαχώνα, αφού κατά τον έλεγχο που έγινε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου διαπιστώθηκε ότι την αναζητούσαν οι Αρχές της πατρίδας της για εμπόριο βρεφών, με αποτέλεσμα να βρεθεί με χειροπέδες!

Σε βάρος της αλλοδαπής εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης που είχε εκδοθεί από τις Αρχές της Βουλγαρίας για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων και συγκεκριμένα σε εμπόριο βρεφών. Έτσι, συνελήφθη από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ο οποίος κινεί τη διαδικασία για την έκδοσή της, αλλά έδωσε και εντολή στην Ασφάλεια να διερευνήσει αν η 48χρονη εμπλέκεται και στην Ελλάδα σε παράνομες υιοθεσίες.

Το φαινόμενο της αγοραπωλησίας βρεφών έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας και στη χώρα μας, με λεπτομέρειες από τη δράση ενός τεράστιου κυκλώματος εμπορίας βρεφών, στο οποίο εμπλέκονταν συνολικά 66 άτομα, μεταξύ των οποίων και υπάλληλοι ιδιωτικών κλινικών ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, να έρχονται στο φως τον περασμένο Σεπτέμβριο. Από το 2016 τα μέλη του κυκλώματος οργάνωναν και χρηματοδοτούσαν τη μεταφορά γυναικών από τη Βουλγαρία στη Θεσσαλονίκη!

Ειδική θεραπεία

Ορισμένες υποβάλλονταν σε ειδική θεραπεία σε ιδιωτικές κλινικές ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, προκειμένου να παραδώσουν τα ωάριά τους αντί αμοιβής. Με τον ίδιο τρόπο έφερναν εγκύους από τη Βουλγαρία σε δημόσια νοσοκομεία ή σε ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης για να γεννήσουν, πληρώνοντας τα έξοδα.

Οι ανάδοχες οικογένειες πλήρωναν από 25.000 έως 38.000 ευρώ για την υιοθεσία ενός παιδιού, ενώ στα ποσά περιλαμβάνονταν οι αμοιβές της βιολογικής μητέρας, του δικηγόρου και των μεσολαβητριών, καθώς και τα έξοδα νοσηλείας και τοκετού.

(φωτό αρχείου)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This