Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Θεσσαλονίκη: Δύο αστυνομικοί θετικοί στον κορωνοϊό, 11 σύνολο σε καραντίνα – Καταγγελίες για ολιγωρία του ΕΟΔΥ

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόδωρο Τσαϊρίδη, 11 αστυνομικοί έχουν μπει σε καραντίνα από την Κυριακή, καθώς δύο εξ αυτών βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Οι δύο Αστυνομικοί με το που παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα τέθηκαν άμεσα σε καραντίνα, μαζί με άλλους εννέα συναδέλφους τους οι οποίοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους τα πρώτα 15 λεπτά σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, αν και όπως είπε στο ethnos.gr, ο κ. Τσαϊρίδης «στους υπόλοιπους 9 αστυνομικούς οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα δεν έγινε έλεγχος Covid ούτε και απολύμανση μέχρι στιγμής στους χώρους όπου υπηρετούσαν οι δύο αστυνομικοί που βρέθηκαν θετικοί στον ιό».

Για να προσθέσει:

«Όταν παρουσιάζεται ένα κρούσμα σε μια επιχείρηση, σε ένα ξενοδοχείο τρέχει ο ΕΟΔΥ και κάνει έλεγχο στο σύνολο των εργαζομένων. Θα πρέπει, αντίστοιχα, όπου υπάρχει θετικό κρούσμα σε αστυνομική υπηρεσία να ελέγχονται άπαντες οι αστυνομικοί της εμπλεκόμενης Αρχής. Αλλάζουμε περιπολικά, σκοπιές, αλεξίσφαιρα. Ελέγχουμε πολίτες, κάνουμε προσαγωγές.

Οι αστυνομικοί αλλάζουν μεταξύ τους οχήματα βρίσκονται στους ίδιους χώρους. Έχουμε οικογένειες. Αν ένας αστυνομικός είναι ασυμπτωματικός και δεν διαγνωσθεί υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ