Ιεροσυλία: Βάνδαλοι έκαψαν την Αγία Τράπεζα σε εκκλησάκι της Παναγίας στην Κρήτη

Must Read

Εκτενείς έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των ιερόσυλων, που δεν δίστασαν να κάψουν την Αγία Τράπεζα σε εκκλησάκι της Παναγίας της Ρόκας στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου Κρήτης, διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές.

Τις σοκαριστικές εικόνες που προκαλούν το κοινό αίσθημα, αντίκρυσε πρώτη μια κάτοικος του χωριού και συγκεκριμένα η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Χριστίνα Ανωγειανάκη, που ανέβηκε στο Εκκλησάκι της Παναγίας για να θυμιάσει και να προσευχηθεί.

Αμέσως κάλεσε την Αστυνομία για να ερευνήσει το χώρο και την Πυροσβεστική, καθώς και τους δύο ιερείς της ενορίας του Προφήτη Ηλία, τον π. Στυλιανό και τον π. Κυριάκο, οι οποίοι στεναχωρήθηκαν απίστευτα με τις πράξεις αυτές που ξεπερνούν κάθε νοσηρότητα και προκαλούν αποτροπιασμό.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το εκκλησάκι, που βρίσκεται κάτω από το Παλάτι του Νικηφόρου Φωκά, ήταν εύκολα προσβάσιμο, καθώς δεν κλειδώνεται για να μπορούν οι πιστοί  να μπαίνουν ελεύθερα και να ανάβουν το κεράκι τους.

«Αξιοθαύμαστο» ωστόσο είναι αυτό που παρατήρησαν όλοι όσοι βρέθηκαν μετά το συμβάν στον ιερό χώρο. Ενώ όλα έγιναν στάχτη, τίποτα δεν έπαθαν οι δύο εικόνες της Υπεραγίας Θεοτόκου, οι οποίες ήταν τοποθετημένες πάνω στην Αγία Τράπεζα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This