18-9-2020

Ιεροσυλία: Βάνδαλοι έκαψαν την Αγία Τράπεζα σε εκκλησάκι της Παναγίας στην Κρήτη

Εκτενείς έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των ιερόσυλων, που δεν δίστασαν να κάψουν την Αγία Τράπεζα σε εκκλησάκι της Παναγίας της Ρόκας στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου Κρήτης, διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές.

Τις σοκαριστικές εικόνες που προκαλούν το κοινό αίσθημα, αντίκρυσε πρώτη μια κάτοικος του χωριού και συγκεκριμένα η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Χριστίνα Ανωγειανάκη, που ανέβηκε στο Εκκλησάκι της Παναγίας για να θυμιάσει και να προσευχηθεί.

Αμέσως κάλεσε την Αστυνομία για να ερευνήσει το χώρο και την Πυροσβεστική, καθώς και τους δύο ιερείς της ενορίας του Προφήτη Ηλία, τον π. Στυλιανό και τον π. Κυριάκο, οι οποίοι στεναχωρήθηκαν απίστευτα με τις πράξεις αυτές που ξεπερνούν κάθε νοσηρότητα και προκαλούν αποτροπιασμό.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το εκκλησάκι, που βρίσκεται κάτω από το Παλάτι του Νικηφόρου Φωκά, ήταν εύκολα προσβάσιμο, καθώς δεν κλειδώνεται για να μπορούν οι πιστοί  να μπαίνουν ελεύθερα και να ανάβουν το κεράκι τους.

«Αξιοθαύμαστο» ωστόσο είναι αυτό που παρατήρησαν όλοι όσοι βρέθηκαν μετά το συμβάν στον ιερό χώρο. Ενώ όλα έγιναν στάχτη, τίποτα δεν έπαθαν οι δύο εικόνες της Υπεραγίας Θεοτόκου, οι οποίες ήταν τοποθετημένες πάνω στην Αγία Τράπεζα.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ