Mπίζνες με παράνομες υιοθεσίες βρεβών στη γειτονιά της Μαρίας

Must Read

Άλλο ένα γρανάζι των διεθνών κυκλωμάτων εμπορίας βρεφών, που αγοράζουν κοψοχρονιά νεογέννητα μόλις τα φέρουν στον κόσμο γυναίκες Ρομά από τη Βουλγαρία και τα πουλάνε παράνομα σε άτεκνες οικογένειες Ελλήνων, οι οποίες χρυσοπληρώνουν για να αποκτήσουν το πολυπόθητο αγγελούδι, έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.!

Η σύλληψη έγινε στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, που πριν από λίγα χρόνια είχε συγκλονιστεί από την υπόθεση της πανέμορφης μικρής Μαρίας με τα γαλάζια μάτια, την οποία είχε παραλάβει από τους Βούλγαρους γονείς της ένα ζευγάρι Ελλήνων Ρομά και την εκμεταλλευόταν για να εισπράττει επιδόματα, ενώ την είχε εξωθήσει και στην επαιτεία. Το γεγονός ότι και αυτό το κύκλωμα έριχνε τα δίχτυα του στην περιοχή όπου είχε εξιχνιαστεί η υπόθεση-σοκ της Μαρίας μόνο τυχαίο δεν είναι…

Ο άνδρας, που εντοπίστηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου από αστυνομικούς του Τμήματος Ελασσόνας και συνελήφθη, ήταν καταζητούμενος ως μέλος ενός από τα πλοκάμια του κυκλώματος, που θυμίζει Λερναία Υδρα, και σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για παράνομες υιοθεσίες στην Ελλάδα.

Το ένταλμα

Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο των στοιχείων του, το ένταλμα που εκκρεμούσε σε βάρος του αφορούσε τα αδικήματα της μεσολάβησης σε υιοθεσία από κοινού, κατά συρροή με πρόθεση κερδοσκοπίας, κατ’ επάγγελμα, καθώς και της σύστασης συμμορίας.  Με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία ήταν ακόμη ανοιχτή, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ο οποίος έβγαλε διάταξη για τη μεταγωγή του στον ανακριτή, που εξέδωσε το διωκτικό έγγραφο ώστε να απολογηθεί. Είχε προηγηθεί στις 5 Αυγούστου η σύλληψη στον Προμαχώνα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου μιας 48χρονης Βουλγάρας, η οποία επιχείρησε να φύγει από τη χώρα ενώ διωκόταν με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, που είχαν εκδώσει οι Αρχές της πατρίδας της, για εμπορία βρεφών.

Και η 48χρονη ήταν ένα από τα δεκάδες μέλη του κυκλώματος το οποίο εντόπιζε στη Βουλγαρία νεαρές Ρομά με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και τις έπειθε να διαθέσουν προς πώληση τα νεογέννητα τα οποία έφερναν στον κόσμο, εισπράττοντας ένα μικρό μέρος από το αντίτιμο της αγοραπωλησίας.

Τα… πλοκάμια της «μαφίας των ψυχών», ο «τιμοκατάλογος» και η εμπλοκή δικηγόρων και επίορκων μαιευτήρων

Δεκάδες υποθέσεις έχει εξιχνιάσει η ΕΛ.ΑΣ. σχετικές με τη δράση της «μαφίας των ψυχών», η οποία πείθει νεαρές γυναίκες από τη Βουλγαρία -στην πλειονότητά τους Ρομά- να παραδώσουν τα νεογέννητα μωρά τους σε άτεκνα ζευγάρια Ελλήνων, τα οποία προκαταβάλλουν υψηλές αμοιβές. Από αυτές, όμως, οι φυσικές μητέρες εισπράττουν συνήθως… ψίχουλα!

Η έρευνα των αστυνομικών αποκαλύπτει συνήθως τη δράση οργανωμένων κυκλωμάτων, τα οποία μεταφέρουν τις γυναίκες στο τελευταίο στάδιο της εγκυμοσύνης τους από τη γειτονική χώρα στην Ελλάδα για να γεννήσουν κατά παραγγελία. Eνα πλοκάμι του κυκλώματος, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα πιο μακριά, καθώς έπειθε νεαρές Βουλγάρες να πουλάνε τα… ωάριά τους ή να γίνονται παρένθετες μητέρες, πάντα αντί αμοιβής. Oπως έχει αποκαλύψει έρευνα της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ως συνεργάτες των Βούλγαρων μαφιόζων εμφανίζονται Έλληνες δικηγόροι και επίορκοι μαιευτήρες και ως «μεσάζοντες» λειτουργούν στελέχη ιδιωτικών κλινικών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Σε όλες τις υποθέσεις οι βιολογικές μητέρες βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και το βιοτικό επίπεδό τους είναι χαμηλό, με αποτέλεσμα να αποτελεί μονόδρομο γι’ αυτές η πώληση του νεογνού, το οποίο με τη γέννησή του δηλώνεται με τα στοιχεία της «νέας» οικογένειάς του. Ορισμένες από τις κυοφορούσες, μάλιστα, αναγνωρίστηκαν ως πρόσωπα που εκδίδονταν περιστασιακά χωρίς άδεια σε πιάτσες της Θεσσαλονίκης.

Ο «τιμοκατάλογος» της μαφίας της εμπορίας βρεφών ορίζει το κόστος μιας παράνομης υιοθεσίας στα 25.000 με 28.000 ευρώ, ποσό το οποίο καλύπτουν οι θετοί γονείς και περιλαμβάνει οδοιπορικά και έξοδα διαμονής για τις κυοφορούσες, τα νοσήλια, τον τοκετό, τις αμοιβές νομικών για την παροχή υπηρεσιών και άλλα. Από αυτά, οι βιολογικές μητέρες βάζουν στην τσέπη μόλις 4.000 με 5.000 ευρώ.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This