Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές από επιβάτες στο Ελ. Βενιζέλος

Must Read

Στα «ίχνη» εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, έφτασε η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, την Πέμπτη συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο μέλη της σπείρας, αλλοδαποί ηλικίας 46 και 38 ετών που διέπραξαν κλοπή σε βάρος επιβάτιδας και οι οποίοι είχαν τεθεί σε διακριτική επιτήρηση από τους αστυνομικούς της εν λόγω υπηρεσίας. Ο 46χρονος αφαίρεσε την τσάντα και ο 38χρονος τον περίμενε σε κοντινό σημείο μέσα σε ένα αυτοκινήτου, με σκοπό να διαφύγουν αμέσως μετά την κλοπή.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, εχθές οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας πέρασαν χειροπέδες στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, σε τρεις αλλοδαπούς άνδρες ηλικίας 27, 30 και 40 ετών και σε μία Ελληνίδα 21 ετών.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένες κλοπές καθώς και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας και για παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η σπείρα είχε συσταθεί τον τελευταίο ένα μήνα, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε βάρος επιβατών του αεροδρομίου, με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαιρώντας τσάντες και χειραποσκευές από τροχήλατα καρότσια μεταφοράς αποσκευών.

Ο τρόπος δράσης τους

Η σπείρα δρούσε μεθοδικά και οργανωμένα. Βασική προϋπόθεση για να ενεργήσουν αποτελούσε η απόσπαση της προσοχής του υποψήφιου θύματος. Μάλιστα, τα μέλη είχαν και ρόλους μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα, ο 46χρονος ήταν το αρχηγικό μέλος και ο δράστης των κλοπών επιδεικνύοντας δεξιοτεχνία, αφού προσέγγιζε και άρπαζε τις τσάντες και τις χειραποσκευές χωρίς να γίνεται αντιληπτός. Ο 38χρονος πραγματοποιούσε την κατόπτευση του χώρου, με σκοπό τον εντοπισμό υποψήφιου θύματος και κατάλληλου χώρου που να ευνοεί να μη γίνουν αντιληπτοί. Ο 27χρονος είχε μισθώσει το επιχειρησιακό όχημα της σπείρας από εταιρεία ενοικιάσεων και κατά συνέπεια είχε είτε το ρόλο του οδηγού του εν λόγου οχήματος, είτε το ρόλο της απασχόλησης του θύματος με ερωτήσεις προκειμένου να διασπαστεί η προσοχή του από τα προσωπικά του αντικείμενα. Τέλος, ο 30χρονος και η 21χρονη συνιστούσαν απλά μέλη της σπείρας, ενώ ο 40χρονος λειτουργούσε υποστηρικτικά διασφαλίζοντας τη διαφυγή τους

Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων-ρολογιών, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, πλήθος τσαντών και πορτοφολιών, πλαστά έγγραφα, διαρρηκτικά εργαλεία, τα χρηματικά ποσά των -4.425- ευρώ και -200- λεκ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This