Δευτέρα 21/6/2021

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ο ειδικός φρουρός και ο συνεργός του, οι οποίοι κατηγορούνται για εκβιασμό επιχειρηματία

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο 22χρονος ειδικός φρουρός και ο 37χρονος συνεργός του, οι οποίοι κατηγορούνται ότι απέσπασαν 40.000 ευρώ από επιχειρηματία

Οι δύο τους, μάλιστα, θα καταβάλουν και εγγύηση 3.000 ευρώ έκαστος, ενώ καλούνται να εμφανίζονται τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στις απολογίες τους ενώπιον της ανακρίτριας, οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται, παρουσιάζοντας, μάλιστα τη δική τους εκδοχή αναφορικά με το τι συνέβη στο σπίτι του καταγγέλλοντα επιχειρηματία στην Αργυρούπολη και το πως βρέθηκε το ποσό των 40.000 ευρώ στα χέρια τους.

Διαβάστε επίσης: Παλιός γνώριμος των Αρχών ο ειδικός φρουρός που συνελήφθη για εκβιασμό και ληστεία επιχειρηματία! Η παρακολούθηση στο σπίτι του Χρυσοχοϊδη και η σχέση με αντιεξουσιαστή…

Ο νεαρός ειδικός φρουρός φέρεται να ισχυρίστηκε πως πήγε για έλεγχο στο σπίτι του επιχειρηματία, μετά από πληροφορία του συνεργού και φίλου του πως ο καταγγέλλων κάνει διακίνηση ναρκωτικών: «Όταν φτάσαμε στο σπίτι του Κ., αυτός ακόμα ήταν εντός της πολυκατοικίας του. Όταν τον είδαμε να εξέρχεται της κύριας εισόδου της πολυκατοικίας, θεώρησα ορθό, και επειδή φάνηκε να αντιλήφθηκε την παρουσία μας στο χώρο, να του δηλώσω την ιδιότητα μου και να με οδηγήσει στον χώρο όπου φύλασσε τις ναρκωτικές ουσίες. Πράγματι, από την δικογραφία προκύπτει ότι ο Κ. ήταν “υποψιασμένος”, γνώριζε δηλαδή ότι οι πληροφορίες για την δράση του είχαν φτάσει στην αστυνομία, αφού τον είχε ενημερώσει ο γείτονας του για την παρουσία μας στο χώρο, όπως αναφέρει στην κατάθεση του. Αφού μου ζήτησε τα στοιχεία μου, το έδειξα την υπηρεσιακή μου ταυτότητα και μας οδήγησε στην οικία του. Εκεί μας υπέδειξε τις ναρκωτικές ουσίες και πλήθος εργαλείων που σχετίζονται με την κατανάλωση και διακίνηση ναρκωτικών. Αφού διαπίστωσα, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι οι πληροφορίες ήταν ορθές, τον ρώτησα να υπάρχει κάποιο άλλο παράνομο υλικό, όπως, επί παραδείγματι, κάποιο όπλο. Με ενημέρωσε ότι υπήρχαν χρήματα.

»Έχοντας στα χέρια μου μια σακούλα με διάφορα αντικείμενα του ενώ ήμουν στην εξώπορτα του διαμερίσματος προκειμένου να καλέσω ενισχύσεις, για να έρθουν να συνδράμουν το έργο μας, και ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν απόλυτα συνεργάσιμος, μας ενημέρωσε ότι μπορούσαμε να κρατήσουμε τα χρήματα, προκειμένου να μην καταλήξει στη φυλακή. Πανικοβληθήκαμε και κατεβήκαμε στην κύρια είσοδο. Δεν περιμέναμε μια τέτοιου είδους εξέλιξη. Ο Κ. άρχισε να φωνάζει ότι είμαστε κλέφτες, ενώ είμασταν με χρήματα. Ο πανικός μου μεγιστοποιήθηκε, αφού πίστεψα ότι πρόκειται για συνεργούς του, οι οποίοι είχαν έρθει να συναλλαχθούν μαζί του. Αμέσως, μόλις λίγα μέτρα παρακάτω, καλύφθηκα και αμέσως πήρα το κινητό μου, για να καλέσω ενισχύσεις. Εκείνη τη στιγμή μια ομάδα ΔΙΑΣ μας προσέγγισε, τους δήλωσα την ιδιότητα μου, τους δήλωσα ότι “αυτός με την βερμούδα” είναι εγκληματίας».

Πληροφορία από συγγενικό πρόσωπο

Από την πλευρά του, ο 37χρόνος φερόμενος ως συνεργός του ειδικού φρουρού υποστήριξε ότι συγγενικό του πρόσωπο τον ενημέρωσε ότι ο καταγγέλλοντας έχει στο σπίτι του ινδική κάνναβη. Στη συνέχεια το είπε στον 22χρονο, μαζί με τον οποίο «αποφάσισαν να μεταβούν στην οικία του». Εκεί, όπως περιγράφει, «ο αστυνομικός έδειξε στον καταγγέλλοντα το αστυνομικό του σήμα, το οποίο απεδείκνυε την ιδιότητα του και εγώ ισχυρίστηκα ότι δήθεν είμαι αστυνομικός και εισήλθαμε στην οικία του».

Σε αυτό το σημείο, ο 37χρονος δίνει τη δική του εκδοχή περί του τι ειπώθηκε ανάμεσα στους δύο κατηγορούμενους και στον επιχειρηματία μέσα στο σπίτι του τελευταίου: «Όταν λοιπόν βρήκαμε τις ναρκωτικές ουσίες, όπως ακριβώς είχα πληροφορηθεί, γνωστοποιήσαμε στον καταγγέλλοντα ότι, λόγω αυτής της έκνομης δραστηριότητας του, θα έπρεπε να του αποδοθούν κατηγορίες. Τότε εκείνος, προκειμένου να αποφύγει οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή σχετικά με τα ναρκωτικά, τα οποία είχαμε εντοπίσει, μας προσέφερε ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο είχε κρυμμένο μέσα στην ηλεκτρική σκούπα. Με την προσφορά σε εμάς αυτού του ποσού αιφνιδιαστήκαμε και, δυστυχώς, δεν καταφέραμε να απορρίψουμε την προσφορά του, η οποία ήταν αρκετά δελεαστική και για τους δύο.

»Αποδεχθήκαμε τα χρήματα και αποχωρήσαμε από την οικία του. Κατά την αποχώρηση μας ο καταγγέλλων βρήκε στο μπαλκόνι και άρχισε να φωνάζει ότι τον κλέψαμε. Εμείς, καθώς είχαμε λάβει τα χρήματα τα οποία μας έδωσε και ακούγοντας εκείνον να φωνάζει δυνατά, αρχίσαμε να τρέχουμε και ο συγκατηγορούμενος μου τότε απέρριψε τη σακούλα, την οποία είχε πάρει μαζί του και η οποία ανευρέθη στην οδό
Αγροναυτών οδός 21. Στη συνέχεια, αστυνομικοί οι οποίοι είχαν κληθεί, μας
συνέλαβαν».

Ο δικηγόρος του 37χρονου, Αλέξης Κούγιας, μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα επισήμανε «λόγω πιθανώς παραπλανήσεως του εισαγγελέα που άσκησε την δίωξη τώρα κυκλοφορεί ελεύθερος ένας έμπορος ναρκωτικών». Παράλληλα, ο δικηγόρος του 22χρονου ειδικού φρουρού, Ηλίας Σιδέρης, επισήμανε «αποδείχθηκε ενώπιον της ανακρίτριας ότι οι κατηγορίες δεν ισχύουν και αφέθηκαν και οι δύο κατηγορούμενοι ελεύθεροι».

(πηγή: dikastiko.gr)

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ