Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

ΕΛΑΣ: Χειροπέδες σε δύο δράστες για υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Στα ίχνη δύο ανδρών, ενός Έλληνα κι ενός αλλοδαπού έφτασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για διαφορετικές υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, ενώ σχηματίστηκαν αντίστοιχες δικογραφίες σε βάρους τους.

Η δράση των δύο ανδρών αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ερευνών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων. Παράλληλα, στα χέρια των Αρχών έφτασαν στοιχεία σχετικά με τους δύο δράστες, τα οποία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στη συνέχεια, οι Αρχές ήρθαν σε επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων, ενώ προέκυψε και ο τόπος κατοικίας τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, κάρτα αποθήκευσης τύπου microSD και έξι σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια, από την οποία και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, καθώς βρέθηκε πλήθος υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, πράξεις για τις οποίες οι εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν.

Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]