Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Απατεώνες επιχείρησαν να «γδύσουν» γιαγιούλες στις Σέρρες, αλλά… έφαγαν το ξύλο της χρονιάς τους!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν… κουρεμένοι οι δύο απατεώνες που πήγαν το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης σε πέντε μονοκατοικίες στις Σέρρες, με τον έναν τους να παριστάνει τον τεχνικό της ΔΕΗ που δήθεν πήγε να επισκευάσει βλάβη στον ηλεκτρολογικό πίνακα και τον άλλο να τον περιμένει στο αυτοκίνητο.

Ωστόσο, κατάφεραν να πείσουν δύο από τις πέντε ηλικιωμένες ενοίκους, καθώς οι υπόλοιπες τους πήραν είδηση και τους έδιωξαν με τις… κλοτσιές!

Ο «μαϊμού» τεχνικός προέτρεψε τις γυναίκες να συγκεντρώσουν σε ασφαλές σημείο όσα χρήματα είχαν στο σπίτι, επειδή τάχα μου υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς. Όμως αποδείχτηκε τελικά ότι οι ηλικιωμένες δεν ήταν εύκολος στόχος, αφού μόνο δύο από αυτές έπεσαν στην παγίδα.

Στην πρώτη περίπτωση, ο απατεώνας κατάφερε να αποσπάσει 2.000 ευρώ από τη γριούλα, όμως η υπόθεση εξιχνιάστηκε μέσα σε λίγες ώρες από τους αστυνομικούς του Τμήματος Βισαλτίας. Η έρευνα που ακολούθησε από την Ασφάλεια σε βάρος του δράστη είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση ακόμα μίας παρόμοιας περίπτωσης, στην οποία ο «τεχνικός» κατάφερε να αρπάξει το ποσό των 500 ευρώ.

Δεν «τσίμπησαν»

Μάλιστα, τον αναγνώρισαν και οι τρεις ηλικιωμένες που δεν «τσίμπησαν» το δόλωμα, ενώ αποκαλύφθηκε και η ταυτότητα του συνεργού του.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]