Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

Ξανά στο… σκαμνί νεαρός που είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε ανήλικη στη Ρόδο, «επειδή είχε καπνίσει κάνναβη»!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Αναβιώνει η σεξουαλική επίθεση σε μια ανήλικη από έναν νεαρό με μαλλιά ράστα, πριν από οκτώ χρόνια, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Ο 26χρονος που πρωτόδικα κρίθηκε ένοχος για απόπειρα βιασμού της 17χρονης και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε ετών, θα δικαστεί στις 5 Οκτωβρίου σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, με απόφαση που λήφθηκε κατά πλειοψηφία, η ποινή που του επιβλήθηκε δεν μετατράπηκε σε χρηματική, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να μην την αναστείλει ως την εξέταση της έφεσής του, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στις φυλακές.

Το περιστατικό έγινε το βράδυ της 27ης Μαρτίου 2012, όταν η 17χρονη Ροδίτισσα κατήγγειλε ότι, ενώ περπατούσε με μία φίλη της στην Τάφρο της Μεσαιωνικής Πόλης, ένας άγνωστος σε αυτή νεαρός, που είχε τα μαλλιά ράστα, την πλησίασε, της έκλεισε το στόμα και ακούμπησε τα γεννητικά του όργανα στα οπίσθιά της.

Η κοπέλα κατέθεσε ότι τον χτύπησε και έφυγε τρέχοντας με τη φίλη της. Οι αστυνομικοί που άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό του «σατύρου», προσήγαγαν τον 26χρονο που ταίριαζε στην περιγραφή της 17χρονης, η οποία τον αναγνώρισε ως τον δράστη.

Κατά την εξέτασή του, ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι τελούσε υπό την επήρεια κάνναβης, αφού είναι χρήστης και ότι ενήργησε χωρίς να καταλαβαίνει τι κάνει, καθώς αντιμετωπίζει οικογενειακά και προσωπικά προβλήματα. Μετά την απολογία του, τον Ιούλιο του 2012, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]