Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

«Χάρισε» 8.400€ σε… μαϊμού τραπεζικό υπάλληλο, νομίζοντας ότι θα εισπράξει τα αναδρομικά της μάνας του!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Πολίτης από τη Δράμα έπεσε ανυποψίαστος στην παγίδα απατεώνα, ο οποίος του έταξε «εύκολο και γρήγορο χρήμα»!

Το θύμα έκανε το λάθος να δώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σε έναν άγνωστο που παρίστανε τον υπάλληλο τράπεζας και τον έπεισε ότι η μητέρα του δικαιούται αναδρομικά από την περικοπή της σύνταξής της. Αντί, όμως, ο Δραμινός να πάρει αναδρομικά, «χάρισε» στον επιτήδειο… 8.500 ευρώ!

Όλα άρχισαν όταν ο άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με το θύμα στο σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού του και κατάφερε να το εξαπατήσει με το πρόσχημα ότι η μητέρα του δικαιούται ένα πολύ μεγάλο ποσό, για την είσπραξη του οποίου έπρεπε να προκαταβάλει τον… υποτιθέμενο ΦΠΑ.

Έπεσε στα δίχτυα απατεώνα

Ο άνδρας τον πίστεψε και κατέθεσε 8.460 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό που του έδωσε ο δράστης και τάχα ανήκε στην τράπεζα. Όταν το θύμα κατάλαβε ότι έπεσε στα δίχτυα απατεώνα, υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια.

Από τις έρευνες των αστυνομικών εξακριβώθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο κατατέθηκαν τα χρήματα ανήκει σε μια Ελληνίδα. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο συνεργός της που παρίστανε τον τραπεζικό υπάλληλο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ