Σάββατο, 1 Μάϊος 2021

Αμερικανική αποκάλυψη: Υπήρξε και άλλο ναρκοπλοίο πριν το Noor1!

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλούν οι αποκαλύψεις του κορυφαίου αμερικανικού περιοδικού The New Republic, για το ναρκοπλοίο της ντροπής με την τουρκική ηρωίνη, που αποτελεί το μεγαλύτερο φορτίο ηρωίνης που πιάστηκε στην ιστορία της Ευρώπης.

Μέσα στον ορυμαγδό των αποκαλύψεων που περιέχει η προδημοσίευση του αφιερώματος από τον κορυφαίο δημοσιογράφο Alexander Clapp, υπάρχει και ένα σημείο – κλειδί που οφείλει να κινητοποιήσει τις ελληνικές διωκτικές αρχές αλλά και να αναζητηθούν ευθύνες για το πως είναι δυνατόν μα μην ζητηθεί δικαστική συνδρομή από τις κυπριακές για αυτή την κολοσσιαία υπόθεση.

Καλλιστώ: Το πλοίο πριν το Noor1

Το επίμαχο απόσπασμα έχει ως εξής: Παρά τους ισχυρισμούς για το αντίθετο, ο Γιαννουσάκης δεν ήταν άσχετος με το αντικείμενο της διακίνησης ηρωίνης, όπως ανακάλυψαν σύντομα οι ερευνητές. «Μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες σκληρών ναρκωτικών από την Αλβανία, που τις στέλνουν μετά σε άλλες χώρες» αναγράφεται σε μια αναφορά της κυπριακής αστυνομίας του 2010 για τον Γιαννουσάκη και τον αδερφό του. Τέσσερα χρόνια αργότερα, μήνες πριν από τη μοιραία αναχώρηση του «Noor1», ένα καράβι του Γιαννουσάκη διέσχιζε την Ερυθρά Θάλασσα, όταν οι αιγυπτιακές αρχές αποπειράθηκαν να το ελέγξουν. Ο Γιαννουσάκης έδωσε εντολή το «Καλλιστώ» να καεί πριν καταφθάσει το αιγυπτιακό λιμενικό.

Πως είναι δυνατόν να έχει διαφύγει κάτι τέτοιο από τις ελληνικές αρχές; Πως είναι δυνατόν να μην γνωρίζουμε το παρελθόν του Γιαννουσάκη και του αδερφού του, που σύμφωνα με τον αμερικανό δημοσιογράφο έχει φάκελο στην Κύπρο; Εκτός εάν ο δημοσιογράφος λέει ψέματα, πράγμα εξαιρετικά απίθανο.

Στέλιος Γιαννουσάκης: Ο «ακαταδίωκτος» αδελφός

Το όνομα του Στέλιου Γιαννουσάκη, αδελφού του πρωτόδικα καταδικασμένου Μάκη, δεν ακούγεται για πρώτη φορά. Το είχε αναφέρει και στην κατάθεσή του ο επίσης πρωτόδικα καταδικασμένος Γιώργος Μπουρδούβαλης. Ο Γιώργος Μπουρδούβαλης είχε αναφέρει ότι, εκτός από τον Ευθύμη Γιαννουσάκη, στην υπόθεση έχει εμπλοκή και ο αδελφός του, Στέλιος, προσθέτοντας ότι «ο Μάκης και ο Στέλιος Γιαννουσάκης έκαναν κουμάντο στο πλοίο. Φαινόταν ότι ήταν του Καλαφάτη, αλλά κινείτο με τα χαρτιά των δύο αδελφών…»

Φυσικά ένας κατηγορούμενος μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά μετά την αποκάλυψη των αμερικανών, γεννιούνται σοβαρά ερωτηματικά.

Το περίεργο είναι ότι ο κύριος Στέλιος Γιαννουσάκης όχι μόνο δεν προσπαθούσε να κρυφτεί, αλλά αντίθετα συμμετείχε ακόμα και σε πολιτικές διαδηλώσεις, ανεβάζοντας μάλιστα φωτογραφίες να μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Αυτό φυσικά μπορεί να είναι και ένα δείγμα βεβαιότητας για την αθωότητά του. Άλλωστε, μέχρι και πριν το δημοσίευμα, μόνο που καταδικασμένος Μπουρδούβαλης είχε κάνει ευθεία αναφορά στην εμπλοκή του.

Σε κάθε περίπτωση, μετά τις αποκαλύψεις των αμερικανών ενδέχεται να ανοίξει νέος κύκλος γύρω από το «πλοίο – βρυκόλακα», όπως το χαρακτήρισε ο αμερικανός δημοσιογράφος Alexander Clapp. Και πιθανότατα αυτός ο κύκλος να ανοίξει και εκτός Ελλάδος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ