Τρίτη 15/6/2021

Το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «στήνει στον τοίχο» τον ερωτύλο γυναικολόγο, μετά τις απανωτές καταγγελίες εις βάρος του!

Επίσημη ενημέρωση από την Εισαγγελία ζητάει το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου εργάζεται ο… ανώμαλος γυναικολόγος – μαιευτήρας, τον οποίο καταγγέλλουν τέσσερις γυναίκες ασθενείς του ότι έβγαλε πάνω τους τα αρρωστημένα βίτσια του!

Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει στο νησί από τη «βροχή» μηνύσεων, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος υπέβαλε αρμοδίως έγγραφο αίτημα στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για την παροχή στοιχείων γύρω από τις εγκλήσεις που υποβλήθηκαν σε βάρος του.

Η επίσημη ενημέρωση επί των καταγγελλομένων είναι αναγκαία, έτσι ώστε να κινηθεί η διενέργεια σχετικής πειθαρχικής έρευνας, αλλά και για να κριθεί σε επίπεδο υπουργείου Υγείας αν συντρέχουν λόγοι και προϋποθέσεις για να τεθεί σε προσωρινή αργία ο γιατρός, όπως αναφέρει η dimokratiki.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα έχει αναλάβει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η συνήγορος τριών εκ των τεσσάρων φερομένων ως θυμάτων, Μύριαμ Τομαρά, αναμένεται να υποβάλει και νέες μηνύσεις. Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας στα social media, μετά τη μήνυση που υπέβαλε η 55χρονη πολύτεκνη μητέρα και γιαγιά.

Λίστα ονομάτων

Μάλιστα, οι δικηγόροι Στέλιος Αλεξανδρής και Εύη Αρνιθενού αναμένεται να υποβάλουν αρμοδίως λίστα ονομάτων ατόμων που τους έχουν προσεγγίσει ή έχουν γράψει δημόσια κάτι σχετικό με την υπόθεση, προκειμένου να εξεταστούν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που θα διενεργηθεί. Η υπόθεση βγήκε στο φως μετά την καταγγελία της 55χρονης μητέρας τεσσάρων παιδιών και γιαγιάς δύο εγγονών, η οποία επισκέφθηκε το καλοκαίρι με την κόρη της και τον εγγονό της το νοσοκομείο για να την εξετάσει ο γυναικολόγος, λόγω ενοχλήσεων που είχε καθώς στο παρελθόν είχε υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης μήτρας.

Η γυναίκα δήλωσε ότι ο γιατρός κατά τη διάρκεια εξέτασης θώπευε το στήθος της και άλλα σημεία του σώματός της. Τη μήνυση της 55χρονης ακολούθησαν εκείνες άλλων τριών γυναικών, ηλικίας 29, 31 και 35 ετών, οι οποίες υποστηρίζουν ότι ο μαιευτήρας ασέλγησε σε βάρος τους και, πλέον, δεν αποκλείεται η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για όλες τις μηνυτήριες αναφορές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ