Τρίτη 15/6/2021

Ο σάκος του ιερόσυλου έκρυβε εκκλησιαστικούς θησαυρούς που χρονολογούνται από το 1800!

Μέσα σε έναν μαύρο σάκο έκρυβε έναν ανεκτίμητης αξίας θησαυρό ένας 30χρονος ιερόσυλος που είχε λεηλατήσει έναν ναό στη Βρύναινα Μαγνησίας.

Ειδικότερα, ο 30χρονος είχε κλέψει το Ευαγγέλιο, ιερά σκεύη, εικόνες, αφιερώματα και τάματα πιστών, ενώ επιχείρησε να τα πουλήσει σε δύο Έλληνες, ηλικίας 75 και 42 ετών, που διατηρούν κοσμηματοπωλεία στον Αλμυρό.

Ο νεαρός δράστης ταυτοποιήθηκε ως εκείνος που παραβίασε το παράθυρο της εκκλησίας την περασμένη Πέμπτη, μπήκε μέσα και άρπαξε όλα τα πολύτιμα τάματα και τα εκκλησιαστικά αντικείμενα. Συνελήφθη στον Αλμυρό από άνδρες του αστυνομικού τμήματος της περιοχής, με ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος του ο ανακριτής Βόλου, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν τους δύο κοσμηματοπώλες και εντόπισαν τον ηλικιωμένο, ο οποίος παραδέχτηκε ότι είχε αγοράσει τα αντικείμενα και τους οδήγησε σε αποθήκη του σπιτιού του. Εκεί τους παρέδωσε έναν μαύρο σάκο και μία δερμάτινη τσάντα που περιείχαν τα κλοπιμαία, τα οποία κατασχέθηκαν και κατόπιν αναγνωρίστηκαν από τον ιερέα της εκκλησίας στη Βρύναινα.

Εστάλησαν για εκτίμηση

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», οι μαύροι σάκοι έκρυβαν θρησκευτικούς θησαυρούς που χρονολογούνται ακόμα και από το 1800 μ.Χ. και εστάλησαν για εκτίμηση στην Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Βόλου.

Ο 30χρονος βαρύνεται με την κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής σε βαθμό κακουργήματος, ενώ σε βάρος των δύο κοσμηματοπωλών, που δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ