Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Νονοί της νύχτας «πουλούσαν» προστασία και δήλωναν μηδενικό εισόδημα, ώστε να εισπράττουν… κοινωνικά επιδόματα!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Στα άδυτα εγκληματικής οργάνωσης που απαρτιζόταν από αμείλικτους «νονούς της νύχτας» κατάφεραν να εισχωρήσουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και να την εξαρθρώσουν.

Οι δράστες, οι οποίοι ενέχονται σε εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην εκβιαστική είσπραξη οφειλόμενων ποσών για λογαριασμό τρίτων, αντί αμοιβής, πιάστηκαν στο «δόκανο» της Αστυνομίας ύστερα από επισταμένη έρευνα.

Πρόκειται για 10 συνολικά άτομα, Έλληνες, Γεωργιανούς και Αρμένιους, ηλικίας από 27 ως 47 ετών, μεταξύ των οποίων ο 40χρονος «εγκέφαλος» της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία. Μάλιστα, ένας εκ των συλληφθέντων κρατείται ήδη σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.

Το κύκλωμα εκβίαζε καταστηματάρχες στο νομό Θεσσαλονίκης με το πρόσχημα της «παροχής προστασίας», τουλάχιστον από τα μέσα Νοεμβρίου του 2018 ως τις 7 Σεπτεμβρίου 2019, εισπράττοντας μηνιαίως χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 400 ως 700 ευρώ.

Δέκα επιχειρήσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, το κύκλωμα των νονών εκβίαζε δέκα επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα εισέπραττε εκβιαστικά και οφειλόμενα ποσά για λογαριασμό τρίτων προσώπων, αντί αμοιβής. Μάλιστα, ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης και άλλοι δύο ταυτοποιημένοι δράστες δήλωναν από ελάχιστα ως μηδενικά εισοδήματα, έτσι ώστε να λαμβάνουν και διάφορα… κοινωνικά επιδόματα!

Από τις έρευνες προέκυψε, επίσης, ότι ο 40χρονος μαζί με άλλους έξι (διαφορετικούς από τους προαναφερόμενους) συνεργούς του, που έχουν επίσης ταυτοποιηθεί, λειτουργούσαν με διακριτούς ρόλους παράνομη ιστοσελίδα διαδικτυακού στοιχηματισμού, με δραστηριότητα σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, αλλά και της γειτονικής Αλβανίας, με σκοπό να καρπώνονται παράνομο περιουσιακό όφελος.

Εξάλλου, η έρευνα έδειξε ότι ο 40χρονος και ένας 76χρονος συνεργός του (αυτός δεν φαίνεται να συνδέεται με τις δύο προηγούμενες υποθέσεις) διοργάνωναν συστηματικά παράνομα χαρτοπαίγνια σε διάφορα καταστήματα της Θεσσαλονίκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ