Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2020

Χειροπέδες σε 31χρονο Σομαλό που διατηρούσε παράνομο ξενώνα για λαθρομετανάστες στην πλατεία Βικτωρίας

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Με τις κατηγορίες της διευκόλυνσης της παράνομης διαμονής αλλοδαπών και της παραβίασης των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών συνελήφθη 31χρονος Σομαλός και μάλιστα επ’ αυτοφώρω.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών σχετικά με ιδιοκτήτες ή εκμισθωτές ακινήτων στην πλατεία Βικτωρίας, οι οποίοι εκμεταλλεύονται αλλοδαπούς που συχνάζουν στην περιοχή, παρέχοντάς τους διαμονή σε «άτυπους ξενώνες» με 15 έως 40 ευρώ ανά άτομο την ημέρα, χωρίς φορολογικά στοιχεία. Μάλιστα, συνελήφθη «επί το έργον», καθώς εκείνη τη στιγμή διαπραγματευόταν την προσωρινή διαμονή τεσσάρων αλλοδαπών.

Σε αστυνομική έρευνα που ακολούθησε σε διαμέρισμα 4ου ορόφου που διαχειρίζονταν ο 31χρονος και ήταν ιδιοκτησίας της αλλοδαπής συνεργού του, βρέθηκαν τέσσερις αλλοδαπές, τρεις εκ των οποίων δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται η συνεργός του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]